Criză de sânge în spitalele din vestul țării. Cum poți dona

Criză de sânge în spitalele din vestul țării. Cum poți dona

0
DISTRIBUIȚI

Este nevoie urgentă de sânge în spitalele din vestul țării. În aceste condiții, Direcția de Sănătate Publică Timiș îndeamnă populația să se alăture campaniei inițiată de Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara și să doneze sânge.

„Astfel, cei care doresc să ajute la rezolvarea acestei crize din unitățile sanitare, sunt îndemnați să meargă şi să doneze sânge la centrele de transfuzie cele mai apropiate. Unul din zece pacienti care ajung la spitalele din Romania are nevoie de sânge sau de produse derivate din sânge. Cel mai important beneficiu pentru societate, atunci când donezi sânge, este faptul că sângele dvs poate salva trei vieți! România are nevoie de sânge! Cu atât mai mult în această perioadă! La fiecare 2 secunde, o persoană are nevoie de o transfuzie de sânge, iar acesta poate fi obținut doar prin bunăvoința noastră și a celor din jur”, a transmis DSP Timiș.

Reprezentanții instituției informează că la Centrul de Transfuzie Sanguină din Timișoara donarea de sânge se face în condiții de siguranță. De altfel, centrul a luat mai multe măsuri pentru a preveni transmiterea cu Covid-19. Prin urmare, toți cei care se prezintă la sediul unității sunt termometrizați (donatori și angajați); se pun la dispoziție dispensere cu dezinfectant pentru mâini și se dezinfectează suprafețele, (banchete, pavimente,) din oră în oră, iar fotoliile de donare se dezinfectează după fiecare donator.

Nu sunt admiși la donare cei care au febră sau alte simptome, sunt contacți cu persoane diagnosticate cu COVID-19, precum și cei care au călătorit în Europa, China, Iran.


Pe de altă parte, pot dona toate persoanele care sunt sănătoase.

„Virusul Covid-19 nu se transmite prin sângele recoltat. Așadar, dacă sunteți sănătoși, sângele pe care îl donați este sigur! Dacă stați acasă și numărul de donatori scade dramatic, rezervele de sânge pot fi puse în pericol. Stresul pacienților din spitale care depid de transfuzia de sânge este similar stresului pe care fiecare dintre noi îl resimțim în legătură cu virusul COVID. Nevoia de sânge este permanentă, iar donarea de sânge este singura șansă pentru cazurile grave, copii și adulți, care au nevoie de sânge pentru a supraviețui”, a informat Centrul de Transfuzie Sanguină din Timișoara.

În cazul în care doriți să vă protejați și să evitați aglomerația, precum și contactul cu alți oameni, vă puteți programa online pentru donarea de sânge, folosind aplicația www.donorium.ro.
Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara se află pe str. Martir Marius Ciopec nr. 1, lângă spitalul județean. Programul este de luni până vineri, între orele 08.00 – 13.00. Informații suplimentare pot fi obținute la numerele de telefon 0256 482 520 și 0256 482 271 sau pe www.ctstimisoara.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.