CSM Lugoj, din nou în Europa după ce campionatul de volei a...

CSM Lugoj, din nou în Europa după ce campionatul de volei a fost declarat încheiat. „E greu să te bucuri în această perioadă”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Gabriel Brezeanu

FR Volei e primul for care a decis să pună punct sezonului actual din cauza crizei cauzaze de coronavirus. Forul a păstrat însă performanţele sportive înregistrate până la momentul întreruperii ediţiei 2019-20. Pentru sportivele de la CSM Lugoj poziţia a V-a pe care a rămas clasată în Divizia A1 înseamnă o a doua participare consecutivă în cupele europene.

FRV nu a publicat informaţia pe canalele publice de comunicare, dar cluburile au aflat hotărârea. CSM-ul se califică din nou în Challenge Cup, dar în contextul dat bucuria e oarecum tristă. „Povestea minunatului sezon 2019-2020 s-a încheiat în această săptămână, un final trist și o despărțire total nepotrivită față de minunații noștri suporteri, dar și de minunatele noastre jucătoare.


Deși trebuia să ne bucurăm împreună de reușită, locul V și calificare în CEV Challenge Cup, o facem fiecare acasă, moderat, pentru că acum, din păcate, altele sunt problemele majore, nu sportul”, se arată în mesajul de pe pagina de Facebook a clubului de pe Timiş.

În iarnă, CSM-ul a participat pentru prima dată în eurocupe, fiind eliminată în optimi de tucoaicele de la THY Istanbul, poziţia finală stabilită acum le oferă din nou bănăţencelor posibilitatea de evolua în CEV Challenge Cup – a treia competiţie continentală.

”O întrerupere de minim o lună, urmată de reluarea antrenamentelor și mai apoi de derularea celor opt etape rămase din A1, era imposibil de realizat. Acest campionat nu mai putea fi închis la 15 mai, dar era păcat ca munca sportivilor de până acum să se irosească în van. Astfel că acest clasament, realizat la finalul returului, după 20 de etape, oglindește în mare parte activitatea cluburilor din acest an. Din punctul nostru de vedere, oricum șansele ca ierarhia în zona 1-6 erau extrem de mici să se schimbe. E greu să te bucuri în această perioadă, de reușită, dar trebuie să acceptăm ideea că din toamnă vom evolua din nou în cupele europene”, a declarat Dan Brudiu, președintele CSM Lugoj (secţia volei).

„Mulțumim fetelor noastre, mulțumim antrenorilor noștri, celor care ne-au sprijinit și mai ales vouă, prietenilor din tribune fără de care nu am exista. Rămânem uniți, ne ținem de mână și sperăm să ne revedem la toamnă. Până atunci multă sănătate tuturor!”, se mai arată în comunicatul clubului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.