Cursuri suspendate două săptămâni la Liceul Alimentar din Timișoara, din cauza cazurilor...

Cursuri suspendate două săptămâni la Liceul Alimentar din Timișoara, din cauza cazurilor de coronavirus depistate. Ce alte măsuri au fost luate în Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis suspendarea cursurilor la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară pentru două săptămâni. Inspectoratul Școlar Județean a propus suspendarea cursurilor în tot județul, pentru trei zile, însă această propunere nu a fost aprobată.

„Având în vedere faptul că a fost depistat al treilea caz pozitiv la o elevă dintr-o altă clasă, în aceeași unitate de învățământ, duminică s-a întrunit Grupul de Suport Tehnic pe Epidemii din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș. În cadrul ședinței au existat două propuneri de măsuri. Astfel, DSP a propus suspendarea activității educative în unitatea de învățământ unde au existat confirmările infectării cu COVID 19 pentru o perioadă de 14 zile, iar ISJ a propus suspendarea cursurilor la unitățile de învățământ din tot județul TImiș pentru o perioadă de trei zile”, a explicat Liliana Oneț, prefectul de Timiș.


De asemenea, s-a luat în discuție și anularea evenimentelor publice cu mai puțin de 1.000 de participanți. La nivel național sunt interzise, de ieri, evenimentele cu mai mult de 1.000 de participanți.

În urma ședinței de astăzi, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a adoptat, prin vot, suspendarea temporară a cursurilor la Liceul Alimentar pentru o perioadă de 14 zile, începând de astăzi. În plus, pentru fiecare eveniment în parte cu mai puțin de 1.000 de participanți, autoritățile vor efectua o analiză a riscurilor și va solicita avizul prealabil al Direcției de Sănătate Publică Timiș.

Cursele aeriene spre și dinspre Italia au fost suspendate în toată țara, iar în ceea ce privește frontierele terestre, traficul este scăzut, nefiind luate încă măsuri speciale. Toți cetățenii care intră în județul Timiș și vin din „zonele roșii” (n.r. – China, Coreea de Sud, Italia), fie că sunt din Timiș sau doar în tranzit, vor intra în carantină. Locurile de carantină au fost deja stabilite, iar CJ Timiș va monta până mâine containerele locuibile pentru persoanele care ar putea fi puse în carantină. Primăria Timișoara va monta, de asemenea, opt containere într-o locație care a fost stabilită, dar nu a fost încă anunțată. Prefectura mai are stabilite încă 12 locuri de carantină, iar alte spații vor fi identificate în perioada următoare. Județul Timiș fiind unul de frontieră, autoritățile intenționează să fie pregătite pentru un număr mai mare de cazuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.