Daniel Pancu şi-a văzut echipa „vânată” şi la Timişoara. Reacţia lui Tavi...

Daniel Pancu şi-a văzut echipa „vânată” şi la Timişoara. Reacţia lui Tavi Benga după duelul în care doar galeriile au fost la înălţime VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

„Băieţii în ghete” nu au reuşit să-şi bucure publicul venit în număr mai mare ca de obicei. ASU Politehnica a remizat alb cu Rapidul aflat în zece oameni şi rămâne la mijlocul ierarhiei în B. Antrenorul Octavian Benga a dat vina şi pe faptul că elevii săi au stat în prima rundă din 2020 pentru evoluţia modestă din „derby-ul cu fraţii”.

Spectacolul oferit de cele două galerii a fost mult superior. Peste cinci mii de spectatori, dintre care peste o mie fani vizitatori, au fost în tribunele bătrânei arene „Dan Păltinişanu”.

„A fost un egal cu cei de la Rapid, care din punctul meu de vedere nu ajută nicio echipă. Rapidul luptă pentru promovare şi noi încercăm să scăpăm cât mai repede de retrogradare, să facem cât mai multe puncte şi să scăpăm de o grijă. De ce-mi era teamă nu am scăpat, că nu am jucat prima etapă, nu am avut ritmul competiţiei. Una e adversitatea la amicale, alta la meciurile oficiale. Rapidul a avut o viteză in plus. Ne-am fi dorit chiar de când am rămas cu un om în plus să-i atacăm pe cei de la Rapid, să dominăm. Nu am putut, şi datorită unor greşeli personale. Unii au intrat cu puţin trac. Jucătorii mai tineri, am încercat să le ridic moralul, dar au avut pe umeri presiunrea. Şi nu au putut. Felicit Rapidul, cu siguranţa că etapa viitoare să arătăm mult mai bine”, a declarat Octavian Benga.

Incidentul din minutul 5, soldat cu eliminarea lui Băjan, i-a afectat şi pe bănăţeni, care l-au pierdut pe Cherecheş, accidentat grav în zona capului. „Normal, ne-a dat peste cap, l-am introdus pe Popovici, nu e pregătit 100%, a venit după o pauză foarte lungă, am avut emoţii, până la urmă în cea mai mare parte s-a achitat bine de sarcini, cu siguranţă va deveni mai bun de la meci la meci”, a spus Benga.

„E la spital, deocamdată e stabil, după un RMN vedem dacă e sănătos, asta e mai important şi decât rezultatul…”, a mai spus Benga despre starea lui Cherecheş.

„Arbitraj corect. Arbitrul a fost imparţial”, a considerat Benga, în total contrast cu tabăra alb-vişinie. „Ştiam că o să arătăm mai bine în a doua repriză. Rapidul m-a surprins, una e să-i vezi la televizor, m-au surprins plăcut ca atitudine, joc, au atitudine de echipă mare şi jucători pe măsură. E cea mai bună de când sunt la Poli pe care am întâlnit-o. Dacă jucau in 11 jucători se motvau bine, s-au dublat foarte bine, ne-au pus in dificultate, nu am putut să construim… Curios e că au jucat două meciuri în zece oameni, dă dovadă că e o echipă bună. Se va bate la promovare”, consideră tehnicianul Politehnicii.

Tavi Benga a apreciat la rândul său spectacoul fanilor, dar se aştepta chiar la mai mulţi spectatori: „Două galerii infrăţite, e frumos când nu se aud injurii sau lucruri nedorite. Aşteptam mai multă lume la acest meci. Sperăm ca pe viitor, cu UTA, Petrolul, U Cluj să vină mult mai mulţi”.

Pancu, foc şi pară

Antrenorul Rapidului, în schimb, a fost furios după a doua remiză albă cu om în minus. „Eliminare total eronată, nu cred vreodată că în istoria Rapidului a fost echipa atât timp îndelungat dezavantajată ca în acest sezon. Promovarea va fi foarte grea. Dar maniera, nu azi, de la începutul campionatului, aşa că eu nu mai îmi propun promovare. Îmi dau seama că e imposibil astfel. Îmi propun să construiesc pentru sezonul viitor. Felicit jucătorii în aceste condiţii”, a tunat „Pancone”.

„Din ce am înțeles la Djuric e penalty, la Drăghiceanu nu știu, mai Sefer în prima repriză pe linia de 16, sunt lucruri care contează şi la final contează enorm. E păcat, pentru că doar suporterii se ridică la nivel de primă ligă. Toţi adversarii îşi doresc să ne bată, foarte bine…”, a adăugat Daniel Pancu cu referire la desele cereri de a primi lovitură de pedeapsă. Antrenorul giuleştenilor a alergat de câteva ori în afara spaţiului rezervat şi a fost avertizat de „centralul” Florin Mazilu, alături de unul dintre „secunzi”.

Jucătorii rapidişti au fost ţinuţi la final într-o scurtă şedinţă de numeroasa galerie deplasată în Banat.


„Nu ştie nimeni. Dar să joci marţi o repriză cu un om mai puţin şi duminică aproape un meci întreg, e greu, cred că noi am obţinut maximum. Asta arată forţa noastră de grup, colectivă, starea fizică foarte bună… probabil că 11 la 11 am fi avut mai multe ocazii de a câştiga. Eu nu am mai trăit aşa de mult. Dacă aş fi fost la o echipă mică aş fi înţeles, că ele sunt de obicei dezavantajate de astfel de decizii, dar sunt multe şi nu înţeleg… Mesajul meu pentru suporteri e să fie mândri de aceşti jucători”, a concluzionat Pancu.

Galeriile, apreciate de ambele tabere, au fost singurul motiv de a aprecia evenimentul de dimineaţă. Suporterii gazdelor au întors serviciul din tur şi au făcut la rândul lor o coregrafie în culorile ambelor echipe. Alături de mesajul „Fraţi Mereu” şi un banner care indica anii de prietenie strânsi împreună cu bucureştenii din Giuleşti: 40! Au fost fani oaspeţi care au sosit la Timişoara încă de joi seara pentru acest duel de suflet.

Rapid a rămas pe 3, cu 37 de puncte în 22 de meciuri, în timp ce ASU Politehnica e pe 10 cu 32 de puncte din 21 de partide.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.