”Voluntarii livratori” din Timișoara duc gratuit cumpărăturile bătrânilor și celor care nu...

”Voluntarii livratori” din Timișoara duc gratuit cumpărăturile bătrânilor și celor care nu pot ieși din casă din cauza coronavirusului. Cum poți apela la serviciile lor

0
DISTRIBUIȚI

Acțiune demnă de toată lauda inițiată de doi soți din Timișoara, în plină criză izbucnită din cauza coronavirus. Angela Buzuloiu și soțul acesteia, ajutați de un coleg de serviciu, s-au mobilizat cu scopul de a le da o mână de ajutor persoanelor vârstnice, celor care au probleme de sănătate, dar și familiilor izolate la domiciliu. Astfel, cei trei le livrează gratuit la domiciliu produsele și medicamentele de care au nevoie.

Campania a fost inițiată în urmă cu patru zile, iar mai multe persoane au fost deja ajutate de către timișorenii inimoși.

”Ideea a pornit de la niște tineri din București, studenți la Facultatea de Construcții. Am dat peste anunțul lor în care scria că ar avea nevoie de voluntari. I-am sunat și am întrebat cum aș putea să îi ajut, fiind din Timișoara. Ne-am mobilizat, iar eu și soțul meu livrăm gratuit la domiciliu produsele împreună cu un coleg de serviciu.


Ne-am implicat pentru că am vrut să ajutăm. Astăzi este a patra zi de campanie. Încă ne lovim de faptul că oamenii nu au încredere în noi, pentru că nu știu cine suntem, mai ales persoanele vârstnice. Noi vrem să ajutăm fără costuri suplimentare, să livrăm produse acasă fără ca persoanele vulnerabile să mai stea pe la cozi. Am observat și ieri că foarte multe persoane vârstnice stăteau la coadă la farmacie sau la supermaketuri”, ne-a spus Angela Buzuloiu.

Bătrânii și persoanele vulnerabile care au nevoie de cumpărături pot suna la numerele de telefon 0731 461 364 sau 0723 083 293. Potrivit inițiatorilor acțiunii de voluntariat, pot suna la ”voluntarii livratori” persoane care au peste 50 de ani, sunt izolate la domiciliu sau suferă de probleme de sănătate care îi vulnerabilizează la Covid-19. Serviciul de livrare gratuită la domiciliu este disponibil pentru Timișoara și împrejurimi.

”Prin această acțiune, noi, tinerii voluntari care avem cel mai mic factor de risc, vom prelua comenzile de mâncare/ medicamente de la bătrânii sau persoanele vulnerabile și le vom lăsa la ușa casei fără a intra în contact direct cu dumnealor. Astfel, reducem riscul categoriilor de persoane care sunt cele mai expuse la dezvoltarea de complicații care pot duce la internare în urma infectării cu COVID – 19. De asemenea, pe termen mediu și lung, contribuim la reducerea supraaglomerării din spitale prin protejarea categoriilor de persoane vulnerabile” , precizat Angela Buzuloiu.

Mai multe informații despre campanie sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.