Două TIR-uri, încărcate din Timiș cu parcetamol, întoarse de la vamă. Ce...

Două TIR-uri, încărcate din Timiș cu parcetamol, întoarse de la vamă. Ce amenzi a primit compania B-Braun UPDATE Reacția firmei

0
DISTRIBUIȚI

Două TIR-uri, încărcate cu medicamente în Timiș, au fost oprite la vama cu Bulgaria și întoarse din drum, iar firma amendată. Autoritățile române au interceptat în vămile Bechet și Calafat câte un camion încărcat cu paracetamol, conform documentelor, medicamentele urmând să ajungă la filiala din Bulgaria, mai exact în depozitul de lângă aeroportul din Sofia.

Marfa din cele două camioane a fost încărcată din depozitul din Remetea Mare al companiei B Braun.


Medicamentele transportate erau interzise pentru a fi exportate conform ordonanței militare 1. În urma verificărilor efectuate de DSP și de ANAF cele două TIR-uri cu marfă au fost întoarse spre depozit, iar compania a fost amendată cu câte 70.000 lei în fiecare caz.

UPDATE Compania B Braun a transmis prin intermediul unui comunicat de presă că ”aceste transporturi sunt realizate respectând toate normele legislative în vigoare. Medicamentele care se aflau în cele două transporturi sunt produse și destinate exclusiv pieței din Bulgaria, în baza autorizației de punere pe piață emisă de autoritățile bulgare, comercializarea lor în România fiind interzisă. În continuare, compania B. Braun va realiza toate demersurile legale în vederea clarificării situației create. De asemenea, vă asigurăm că în această perioadă ne desfășurăm activitatea fără a periclita stocurile de medicamente necesare sistemului medical din România pentru prevenția și tratarea pandemiei COVID-19”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.