E nevoie de sânge la Timișoara, mai ales în timpul pandemiei de...

E nevoie de sânge la Timișoara, mai ales în timpul pandemiei de coronavirus. Recoltarea se face în condiții de maximă siguranță

0
DISTRIBUIȚI

Apel al Centrului de Transfuzie Sanguină Timișoara, către donatorii de sânge. Chiar și în timpul pandemiei de coronavirus, oamenii pot dona liniștiți sânge și sunt așteptați pentru că stocurile sunt puse în pericol. Virusul COVID-19 nu se tansmite prin sângele recoltat.

Doctorii și asistenții de la Centrul de Transfuzie Sanguină Timișoara fac apel către cetățeni, pentru a dona sânge.


Se poate da sânge chiar și în perioada pandemiei de coronavirus, în locația aflată pe strada Martir Marius Ciopec nr. 1, după ce se fac programările online, cel mai ușor accesibile prin aplicația Donorium.

„Stresul pacienților din spitale care depind de transfuzia de sânge este similar stresului pe care fiecare dintre noi îl resimțim în legătură cu virusul COVID-19. Nevoia de sânge este permanentă, iar donarea de sânge este singura șansă pentru cazurile grave, copii și adulți, care au nevoie de sânge pentru a supraviețui”, transmit cei de la Centrul Regional de Transfuzie Timișoara.

Recoltarea sângelui se face în condiții de maximă siguranță. Tuturor celor prezenți li se ia temperatura, li se pun la dispoziție recipiente cu dezinfectant pentru mâini, iar totul se dezinfectează din oră în oră. Nu pot dona sânge cei care au febră sau alte simptome specifice gripei și nici cei care au intrat în contact cu persoane diagnosticate cu COVID-19, respectiv cei care au călătorit în Europa, China sau Iran.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.