Eveniment online cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului

Eveniment online cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului

0
DISTRIBUIȚI

Ziua Mondială a Teatrului, care se sărbătorește de 58 de ani în 27 martie și se dorește a fi „oglinda lumii”, dincolo de orice fel de bariere, ziua în care, pe mii de scene se citește, înaintea spectacolelor, mesajul dedicat acestei zile, va fi întâmpinată în acest an cu teatrele închise, ca o măsură de protecție împotriva noului coronavirus.

Mesajul acestei zile, intitulat în 2020 „Teatrul ca sanctuar”, care a fost scris de autorul dramatic pakistanez Shahid Nadeem, va ajunge însă la public de pe scene virtuale, iar la Timișoara va fi citit de actorul și regizorul Kocsárdi Levente, live, pe pagina de Facebook Arte-Factum, de pe platforma dedicată evenimentului și pe conturile online ale protagoniștilor.


„Planeta noastră e cufundată din ce în ce mai adânc într-o catastrofă și răsună galopul celor patru călăreți ai Apocalipsei. Trebuie să ne reconstruim forța spirituală, trebuie să combatem apatia, letargia, pesimismul, cupiditatea, disprețul față de lumea în care trăim, față de planeta pe care trăim” este esența mesajului lui Shahid Nadeem. Evenimentul va avea loc vineri, 27 martie, de la ora 20,00 iar alături de Kocsárdi Levente se vor afla actori din distribuțiile spectacolelor independente produse de Arte-Factum: Oana Antonovici, Patricia Gavril, Roxana Orz, Ernest Slach și Romeo Ivan. Mesajul va fi urmat de un fragment din „Doctor Faustus” – un inedit theater-concert într-o versiune inspirată din genialul roman al lui Thomas Mann, special adaptată contextului acestei perioade grele. În acest spectacol, care abordează teme fundamentale ale existenței și ființei umane, Kocsárdi Levente este regizor, compozitor și interpret iar scenografia este semnată de arhitectul Mihai Donici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.