Firme din zona Dacia, sancționate pentru publicitatea de pe clădiri

Firme din zona Dacia, sancționate pentru publicitatea de pe clădiri

0
DISTRIBUIȚI

„Superbet”, „Fortuna”, „Cafe bar” sunt doar câteva exemple de afișaje stradale întâlnite pretutindeni, în Timișoara. În încercarea de a atrage cât mai mulți clienți, societățile comerciale își expun afișajul stradal, chiar dacă o fac ilegal. Polițiștii locali au fost în zona Dacia, unde au constatat 21 de astfel de abateri, iar firmele care nu au respectat legea vor trebui să plătească.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal au verificat, în zona Dacia, 35 de firme, și au constatat că 12 nu au autorizație de construire pentru montarea afișajului de identificare, iar 21 de agenți economici nu dețin autorizația necesară sau avizul pentru publicitate temporară emis de organele de specialitate ale Primăriei Timișoara.

Ca urmare a constatărilor, au fost încheiate 21 de procese verbale de constatare a contravenției, conform HCL 371/2007, Legii 50/1991 și Legii 185/2013, prin care arhitectul-șef urmează să stabilească cuantumul sancțiunilor și măsurile complementare.

ancțiunile pentru astfel de cazuri sunt cuprinse între 500 și pot ajunge și până la 10.000 de lei.


Polițiștii locali vor mai organiza astfel de verificări și în alte zone din oraș și atrag atenția reprezentanților soecietăților comerciale să se documenteze și să obțină toate avizele și autorizațiile necesare pentru a evita astfel sancționare cu amenzi care sunt destul de mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.