FRF e categorică: s-a sistat organizarea de meciuri cu spectatori pentru toate...

FRF e categorică: s-a sistat organizarea de meciuri cu spectatori pentru toate competițiile. Cum sunt afectate ASU Poli şi Ripensia UPDATE

0
DISTRIBUIȚI

Guvernul a anunţat astăzi că toate evenimentele cu peste o mie de spectatori vor fi interzise până pe data de 31 martie. FR Fotbal a reacţionat şi a anunţat că în urma deciziei Guvernului României a sistat organizarea de meciuri cu spectatori pentru toate competițiile pe care le organizează.

„În urma deciziei Guvernului României, conform căreia se interzic adunările a peste 1.000 de oameni la evenimente sociale pentru a preîntâmpina răspândirea virusului Covid-19, Federația Română de Fotbal a sistat organizarea de meciuri cu spectatori pentru toate competițiile pe care le organizează”, se arată în anunţul FRF.

Decizia afectează şi fotbalul local, conform acesteia ASU Politehnica şi Ripensia ar urma să dispute fără public restul partidelor din această lună.


Pentru alb-violeţi asta înseamnă lipsa sprijinului fanilor în tribună la importantul meci cu Turris Tr. Măgurele (singurul pe teren propriu în perioada interdicţiei aşa cum a fost anunţată) din weekend-ul următor, în timp ce Ripensia va fi lipsită de aportul publicului la duelurile cu Csikszereda şi Farul.

Nici formaţiile de Liga a III-a timişene nu vor putea avea public acasă, e vorba de CSC Ghiroda, ACS Poli, CSC Dumbrăviţa şi Fortuna Becicherecu Mic.

Excepţie de la decizia anunţată azi, e meciul dintre Rapid şi CSM Reşiţa, aflat în desfăşurare cu câteva mii de spectatori. În timp ce pentru meciul naţionalei U21 cu Danemarca U21 a fost oprită vânzarea biletelor.

UPDATE Hotărârea Comitetului de Urgenţă al FRF lasă totuşi o portiţă cluburilor care organizează meciuri cu mai puţin de 1.000 de spectatori. „Prin excepție de la prevederile de mai sus, în situația obținerii avizului prealabil al Direcției de Sănătate Publică competente la nivel local, jocurile vor putea fi organizate cu spectatori cu respectarea următoarelor condiții: (I) numărul de participanți să fie mai mic de 1.000 și (II) să fie efectuată o analiză a riscului cu privire la organizarea jocului respectiv cu spectatori elaborată la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică”, se arată în comunicatul FRF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.