Ghidul morilor de apă din Banatul Montan, lansat la Timișoara cu o...

Ghidul morilor de apă din Banatul Montan, lansat la Timișoara cu o expoziție de neratat FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-923014781">

Asociația Acasă în Banat inaugurează miercuri, 4 martie, ora 14.00, la Centrul Multifuncțional Bastion, o expoziție tematică despre morile de apă din Banat, prilej cu care va fi lansat și „Ghidul morilor de apă din Banatul Montan”, întocmit în urma unui proiect derulat în parteneriat cu Consiliul Județean Caraș-Severin prin care s-au inventariat, cartografiat și fotografiat, cu ajutorul voluntarilor, 243 de mori de apă în zona montană a Banatului. Asociația, care s-a înființat în anul 2018, își propune să păstreze patrimoniul cultural al regiunii Banat, să redea culoare satului bănățean, să redescopere valorile acestor locuri și poveștile lor.

Expoziția cuprinde fotografii și explicații detaliate legate de amplasarea morilor de apă din Banatul de munte, tipul, numărul și starea acestora, așa cum au fost găsite în teren de echipele asociației Acasă în Banat.

Cu prilejul deschiderii expoziției, membrii asociației vor face o scurtă prezentare a proiectului „Țara Morilor de Apă”, precum și a celor pentru anul în curs. În ultima zi a lunii februarie, voluntarii asociației, alături de localnicii din Sasca Montană, au intervenit pentru reabilitarea morii de lemn din localitate. Tot în luna februarie, asociația Acasă în Banat a devenit membră a International Molinological Society (TIMS), cea mai importantă asociație de profil dedicată morilor din întreaga lume, care este activă din 1965 și are 500 de membri în peste 30 de țări.

Expoziția va rămâne deschisă până în data de 22 martie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.