Grupul Continental pregătește măsuri pentru cei 10.000 de angajați din Timișoara pe...

Grupul Continental pregătește măsuri pentru cei 10.000 de angajați din Timișoara pe fondul epidemiei de coronavirus. Ce spun oficial reprezentanții colosului german

0
DISTRIBUIȚI

Grupul german Continental, care are 10.000 de angajați în Timișoara și încă 10.000 în alte locații din România, se pregătește să ia măsuri pe fondul crizei provocate de pandemia de coronavirus. Asta în condițiile în care cei doi mari producători de vehicule din țara noastră – Dacia și Ford – au trimis angajații în șomaj tehnic, același lucru întâmplându-se și în alte fabrici ale producătorilor auto din Europa.

În acest moment, fabricile din grupul Continental lucrează normal, însă se pregătește trimiterea în șomaj tehnic a angajaților din producție, estimându-se că decizia ar putea să fie luată în următoarele trei săptămâni, conform surselor PRESSALERT.ro.


Oprirea producției în fabricile care produc cauciucuri, componete electronice , curele pentru motor sau țevi pentru sistemele de răcire, îi va afecta și pe furnizorii grupului german. Angajații din zona de dezvoltare – cercetare continuă să lucreze în program normal, în marea lor majoritate de la domiciliu.

”Se monitorizează în permanență situația din România și Europa. În fiecare zi se fac ședințe de analiză. În acest moment activitatea continuă normal. Mâine situația se poate schimba în funcție de cum evoluează lucrurile. Se iau în calcul toate variantele și sunt verificate pentru a vedea care este impactul fiecăreia dintre ele. Colegii din centrele de inginerie lucrează de acasă în marea lor majoritate. Când se va lua o decizie, o vom comunica de îndată”, a declarat, pentru PRESSALERT.ro, Miodrag Hojda, purtătorul de cuvânt al Continental România.

În Timișoara, Continental România are trei fabrici și un centru de cercetare dezvoltare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.