Grupul de suport tehnico-științific propune închiderea școlilor din România până în 24...

Grupul de suport tehnico-științific propune închiderea școlilor din România până în 24 aprilie și instituirea stării de alertă

0
DISTRIBUIȚI

Grupul de suport tehnico-știintific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a propus, după ședința de astăzi, măsuri radicale pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Prima propunere făcută Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență este „închiderea unităților școlare publice din învățământul preșcolar (grădinițe), primar, gimnazial, liceal, post liceal și profesional, începând din data de 10.03.2020 până la data de 21.04.2020.


Recomandarea fermă către copii și părinții acestora de a petrece cât mai mult timp la domiciliu, evitând spațiile publice aglomerate. Se propune, spre aprobarea CNSSU, sistarea, până la 31.03.2020, a stagiilor în spitale pentru cursanții școlilor postliceale. Se propune, spre aprobarea CNSSU, transmiterea recomandării, către unitățile superioare de învățământ publice și private, de a organiza cursurile la distanță, atunci când este posibil”.

De asemenea, se propune „spre aprobarea CNSSU, declararea stării de alertă, conform prevederilor art. 2 lit. f) coroborat 20 lit. c) din OUG nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, cu modificările și completările ulterioare”.

Ședința Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență va avea loc luni, începând cu ora 16.00, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), iar la finalul ședinței vor avea loc declarații de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.