Gunoaie descărcate pe domeniul public în Timișoara, direct din căruța trasă de...

Gunoaie descărcate pe domeniul public în Timișoara, direct din căruța trasă de cai

0
DISTRIBUIȚI

Lupta cu cei care aruncă gunoaie pe domeniul public continuă la Timișoara. Mai ales că oamenii nu se sfiesc să abandoneze deșeurile pretutindeni, fie că este vorba de centrul orașului sau de alte cartiere.


În ultimele zile au fost acordate patru amenzi în valoare totală de 15.000 de lei.

Într-unul dintre cazurile depistate, o persoană a fost amendată cu 6000 de lei, fiind prinsă când descărca deșeurile din căruță, pe Calea Moșniței. Alte trei persoane au fost surprinse, ziua în amiaza mare, în zone intens circulate din Timișoara, pe străzile Ovidiu Balea, Căpitan Damșescu colț cu Ion Barac și I. Preyer, fiind sancționate cu 3.000 de lei pentru gesturile lor și puse să igienizeze locul murdărit.

Poliția Locală Timișoara atrage din nou atenția că, potrivit Legii 211/2011 modificată prin Legea 188/2019, sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt între 3.000 și 6.000 de lei, cu dispunerea ridicării acestora, iar în cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locația în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7.500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.