Guvernul taie din banii părinților care stau acasă cu copiii, în luna...

Guvernul taie din banii părinților care stau acasă cu copiii, în luna aprilie

3
DISTRIBUIȚI

Guvernul a anunțat că părinții care vor sta acasă cu copiii după ce s-a decis închiderea școlilor și grădinițelor din cauza coronavirusului vor primi 75% din salariul de bază, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, dar a fost introdusă o excepție care face ca, în luna aprilie, aceștia să nu primească decât o parte din bani.

În articolul 1 din HG 217/2020 pentru aplicarea prevederilor Legii nr.


19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ se precizează faptul că ”se stabilesc ca zile libere plătite pentru unul dintre părinți, în situația suspendării cursurilor sau închiderii temporare a unităților de învățământ, în temeiul Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ, și al Decretului nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, zilele lucrătoare până la încetarea situației de urgență decretată, cu excepția zilelor lucrătoare din perioada vacanțelor școlare”.

Conform ordinului ministrului Învățământului referitor la structura anului școlar 2019 – 2020, care este în vigoare în acest moment, vacanţa de primăvară este stabilită în perioada 4 aprilie – 21 aprilie 2020. În această perioadă, părinții care stau acasă cu copiii nu vor primi cei 75%.

3 COMENTARII

    • Stai acasa ca sa nu mori tu si copii tai.Stai acasa ca sa nu infectezi pe altii in cazul in care ai ceva.Nu stai acasa ca asa a vrut guvernul.Chiar sunteti tonti frate…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.