Guvernul Ungariei a decretat stare de urgență pentru a preveni răspândirea coronavirusului....

Guvernul Ungariei a decretat stare de urgență pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Ce măsuri s-au luat în țara vecină

0
DISTRIBUIȚI

Grupul operativ care coordonează reacția autorităților maghiare la epidemia de SARS-CoV-2, coronavirusul care provoacă boala COVID-19, a propus guvernului din țara vecină decretarea stării de urgență.


Executivul a aprobat acest lucru, ceea ce înseamnă că în Ungaria se aplică măsuri asemănătoare celor din România: sunt interzise activitățile în spații închise la care participă mai mult de 100 de persoane, iar pentru activitățile în aer liber limita este de 500 de persoane. Pentru mediul universitar se recomandă studiul online, în timp ce școlile vor rămâne deschise, cel puțin momentan. De asemenea, Banca Centrală a Ungariei a început să „pună în carantină” și să curețe bancnotele.

Cea mai importantă măsură este, însă, interdicția de a intra pe teritoriul Ungariei pentru călătorii care vin din China, Coreea de Sud, Italia sau Iran, cu excepția cetățenilor maghiari. Cei care vin din aceste țări vor intra automat în carantină.

Până astăzi, la prânz, în Ungaria erau confirmate 13 cazuri de infectare cu coronavirus.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.