Încă patru persoane infectate cu noul coronavirus au murit. Două noi victime...

Încă patru persoane infectate cu noul coronavirus au murit. Două noi victime în vestul țării, numărul deceselor în România a ajuns la 22

0
DISTRIBUIȚI

Alte patru persoane au murit în urma complicațiilor provocate de virusul SARS-CoV2, care provoacă boala COVID-19, a anunțat, joi seara, Grupul de Comunicare Strategică. Pacienții aveau vârste cuprinse între 45 și 70 de ani. Numărul total al deceselor înregistrate în România din cauza coronavirusului ajunge la 22.

Una dintre victime este un bărbat de 49 de ani din judetul Timiș. „S-a prezentat în data de 20.03.2020 la UPU a Spitalului Județean de Urgență Timișoara unde a fost diagnosticat cu Pneumonie acută (clinic și radiologic). I s-a recomandat consult de specialitate la spitalul de boli infecțioase. Conform pacientului, acesta nu a călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive.


În 21.03.2020 s-a prezentat și la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, neinternat diagnosticat cu Pneumonie acută. În 24.03.2020, stare deteriorată solicită ambulanță, i se recoltează proba de exudat pentru COVID și este lăsat la domiciliu. Confirmat pe data de 26.03.2020, decedat în aceeași dată”, au anunțat reprezentanții GCS. Potrivit acestora, pacientul avea boli cronice preexistente: poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială.

Unul dintre cazurile anunțate de GCS în această seară este al unui bărbat de 45 ani din județul Arad, care a fost confirmat miercuri, zi în care a și murit în ambulanță în timpul transferului în Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara.

Tot joi a fost anunțat decesul unei femei de 70 ani, din județul Neamț, internată în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, în secția de Nefrologie pentru hemodializă. Aceasta a prezentat o stare agravată de miercuri, când a fost suspectată infecția cu coronavirus și i s-au recoltat probe. Femeia a murit miercuri și a fost confimată pozitiv joi.

Un alt caz este un bărbat, de 56 ani, din județul Dâmbovița, hemodializat la un Centru de dializă, internat inițial la Spitalul de Urgență București Floreasca, transferat în data de 23 martie, atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul corinavirus la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, în secția ATI.

Numărul total al deceselor înregistrate la pacienți diagnosticați cu noul coronavirus în România ajunge astfel la 22.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.