Încă trei cazuri de infectare cu noul coronavirus în România, toate în...

Încă trei cazuri de infectare cu noul coronavirus în România, toate în vestul țării. Autoritățile iau noi măsuri

0
DISTRIBUIȚI

coronavirus

Încă trei persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, marți seara, fiind vorba de un bărbat aflat în carantină la Arad, unul din Reșița și o femeie din Hunedoara. Numărul total de cazuri în România ajunge la 28.

„Este vorba despre un bărbat de 57 ani care s-a întors în cursul zilei de ieri (luni – n.r.) din Italia și se afla în carantină în Arad. De asemenea, o femeie de 26 ani din Hunedoara și un tânăr de 37 de ani care este internat în Spitalul de boli infecțioase din Reșița, este contact al unei persoane pozitive”, potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

Numărul total de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus la nivel național a ajuns la 28, iar autoritățile au trecut la al doilea scenariu pentru lupta cu epidemia.

Conform informațiilor autorităților, primul scenariu implică între 0 și 25 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.


Următorul scenariu vizează îmbolnăvirea unui între 25 și 100 de persoane. Următorul scenariu se activează atunci când sunt între 100 și 2.000 de cazuri. Cel mai grav scenariu este cel în care vor fi confirmați peste 2.000 de bolnavi cu noul tip de virus.

„Anchetele epidemiologice vor fi mai extinse, fiindcă fiecare din aceste cazuri au contacți. Ne așteptăm la secții separate din spital care vor fi pentru coronavirus, ne așteptăm la limitarea unor intervenții chirurgicale care nu sunt absolut necesare, cele pentru niște boli cronice sau intervenții programate. Și ne așteptăm, efectiv, la un control la granița mai accentuat și pentru celelalte țări decât cele care sunt în acest moment în zona roșie sau zona galbenă”, a explicat secretarul de stat Nelu Tătaru, la Digi 24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.