Înregistrare explozivă cu discuția despre închiderea școlilor între prefectul de Timiș și...

Înregistrare explozivă cu discuția despre închiderea școlilor între prefectul de Timiș și inspectorul școlar general. ”Fata asta putea să fie pozitivă și din alt mediu, nu numai de la școală. Înțeleg că este tot dintr-o familie de romi”

10
DISTRIBUIȚI

PRESSALERT.ro a intrat în posesia unei înregistrări video cu dialogul purtat, sâmbătă, de inspectorul școlar general al județului Timiș, Aura Danielescu, cumnata lui Sorin Grindeanu și prefectul de Timiș, fosta liberală Lililana Oneț, pe tema închiderii școlilor din județ. Înregistrarea a ajuns pe un grup de Whatsapp al secretarilor de școli, fiind trimis din greșeală de Aura Danielescu. Discuția se poartă pe un ton ridicat între cele două doamne. Inspectorul general a informat-o pe Liliana Oneț că ”părinții sunt disperați doamna prefect, școlile sund disperate. Nu mai găsim materiale să ne igienizăm clasele” și a cerut închiderea tuturor școlilor din județ pentru trei zile.

Discuția s-a aprins când s-a ajuns la cazul elevei de la Liceul de industrie Alimentară din Timișoara, Aura Danielescu afirmnd că ”contacții s-au plimbat, și spunea doamna director de la ”Vicotr Babeș” că putea să fie pozitiv mult înainte de a fi depistați și învestigați de noi”. Prefectul de Timiș a susținut că ” fata asta putea să fie pozitivă și din alt mediu, nu numai de la școală. Înțeleg că este tot dintr-o familie de romi. Eu am mari suspiciuni că aceste familii nu se cunoașteau între ele și nu s-au văzut și în alte situații(…) Dar nici nu mai contează că nu mai are rost să suspicionăm nimic”.

Aura Danielescu a susținut că  elevii, deși se vindecă rapid, ”pot răspândi cu maximă ușurință acest virus.


Se poate ca într-o săptămână să nu mai controlăm nimic la nivel de județ. Vă rog să acceptați să suspendăm în toate școlile”. Oneț i-a replicat că ”discutăm luni, în ședința de comitet județean de urgență.(…) S-a discutat mult, vineri, pe acest subiect și de asta m-am și îmbolnăvit că atât am discutat despre acest subiect că am înnebunit. Eu nu am nicio certitudine că aceste 14 zile copiii vor sta acasă. În aceste 14 zile, acești copii sunt mai cotrolabili în mediul școlar decât să umble pe la mall, pe la cinematografe, pe nu știu unde și să contamine mult mai multă lume dacă, Doamne ferește, e ceva. Dumneavoastră aveți certitudinea, îmi oferiți vreo garanție că, dacă închidem școlile 14 zile, toți acești copii din școlile din Timișoara, vor sta izolați la domiciliu? Dacă dumneavoastră îmi dați această garanție, eu sunt de acord cu dumneavoastră, dar dați-mi această garanție”.  Inspectorul general i-a replicat că și în actuala situație elevii se întâlnesc în cafenele sau la mall.

Enervată că este contrazisă, Liliana Oneț, după ce a anunțat-o că se sfătuiește cu Raed Arafat și ministrul de Interne, Marcel Vela, i-a spus Aurei Danielescu ”faptul că vă isterizați, nu ajută, nici pe noi, nici pe directorii de școli” și după un scurt schimb de replici i-a închis telefonul pe motiv că are de lucru pe tema coronavirusului. După ședința de astăzi a comitetului județean pentru situații de urgență, Liliana Oneț a anunțat că s-a propus de către ISJ Timiș suspendarea cursurilor pentru trei zile, dar că nu a fost aprobată cererea.

10 COMENTARII

  1. „Domnisoara” prefect, du-te inapoi la Casa de Asigurari..macar acolo nu raspunzi de sanatatea noastra. E greu sa te imparti intre viata de noapte si viata de prefect, mi-e sa nu mai lesini..cine naiba ne mai protejeaza?:))) si fara gluma acum, se vede din discutie ca nu ai copii. Poate te gandesti sa te retragi..din toti prostii de acolo, subprefectu parca e cel mai bun dintre „rai”.

  2. Doamna prefect mai bine ai invata sa vorbesti deoarece tu esti isterică nu doamna inspector.Sa iti fie rusine si sper sa fi in aceeasi situatie ca noi care suntem părinți.Nu meriți să fi prefect ca nu sti sa legi două cuvinte,dar ti s a făcut rau de la atatea subiecte cu covid19.Sper sa zbori cat mai repede din funcție ca sincer nici nu stiu ce cauti acolo ca nu ai habar pe ce lume trăiești.

  3. A ajuns „accidental”…pe un grup! Ideea e că una denotă incompetenta și anumite tare rasiste, iar alta, căzută în „disgrație” și demisionara, doreste un post bun (Casa Corpului didactic sau director de școală, dar nu mai vrea la Masloc). „Stimata” doamna inspector general a uitat cum „lătra” la directori sau favoriza pe cei care încălcau legea și regulamentele, in detrimentul dascălilor timișeni. Poate cei care au înregistrat cateva din ședințele consiliului de administrație al ISJ pun la dispoziție și presei cele „fierbinți”!

  4. doamna Aura.. este la sfarsit de mandat de general inspector de Timis. si ajunge iarasi sa fie ANONIM OBSUR profesor de … ceva fara importantza. Este clar ca treb sa faca cv ca sa fie (re)remarcata … aparatoarea eroina, … mama tuturor ranitilor, cea care se lupta cu systemul. O sa faca flagrante, autodenunturi, inregistrari … tot arsenalul de potlogarii.
    Si inca una, cu conotatie … peste 95% din parintii care gasesc cel mai minunat nume ptr fata in versiunea AURA, … ati ghicit! sunt regi, regine, oameni din inalta societate, intelectuali, … NU! … sunt rrrrromi, rrromani sau cum vor ei.

  5. Putana asta de prefecta crede ca e la ea pe mosie? Cine se crede? Vai de liberalii mamii lor. Poate sa se angajeze la primul Puf. si asa am auzit ca are aplecari catre pornosaguri. Mars onet la cotet!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.