Iohannis: Se conturează o rectificare bugetară pentru Sănătate și pentru șomajul tehnic....

Iohannis: Se conturează o rectificare bugetară pentru Sănătate și pentru șomajul tehnic. Ratele la bănci vor putea fi amânate 9 luni

0
DISTRIBUIȚI

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, miercuri, că va fi făcută o rectificare bugetară extraordinară. Banii vor fi alocați domeniului sănătății și celui ce vizează șomajul tehnic. Șeful statului spune că măsura a fost convenită cu membrii cabinetului Orban.

„Se conturează o rectificare bugetară extraordinară, care se face pe două paliere. Este nevoie pentru a aloca mai mulți bani pentru Sănătate. A doua chestiune se referă la oamenii care din varii motive nu mai pot merge la serviciu și atunci este nevoie de bani pentru a suplini banii care se alocă pentru șomaj tehnic”, a spus, miercuri, președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a făcut declarația după ce a participat la o întâlnire cu premierul Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Finanțelor Publice, Vasile Cîțu, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, și Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru

Guvernul va da ordonanța prin care ratele la bănci se pot amâna cu până la 9 luni

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că Guvernul este pregătit să dea joi ordonanța care va permite amânarea plății ratelor atât pentru persoane fizice, cât și pentru firme, cu până la 9 luni.

Președintele Klaus Iohannis a făcut anunțul la finalul unei întâlniri pe care a avut-o meircuri cu premierul și mai mulți miniștri.

„Guvernul este pregătit ca mâine (joi-n.r.) să dea ordonanța de urgență care permite amânarea plății ratelor la bancă, pe de o parte pentru persoane fizice, dar și pentru firme: La cererea celor care au rate la bănci ratele se pot amâna cu până la 9 luni”, a spus Klaus Iohannis.

Și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că Guvernul va adopta joi o ordonanţă de urgenţă care va permite amânarea plăţii ratelor pe o perioadă de nouă luni.


El a spus că măsura se aplică atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru persoaneje juridice, adăugând că nu e nevoie de niciun fel de hârtie doveditoare pentru amânarea plăţii ratelor, această formulă fiind adoptată pentru a nu crea probleme suplimentare de tip birocratic. Ministrul a subliniat că nu este vorba despre ştergerea ratelor, ci doar despre o păsuire care se va extinde şi după perioada de urgenţă.

„Este o păsuire care se va întinde după aceea şi după perioada (iniţială – n.r.) de păsuire, vor fi măsuri care să ajute şi după aceea. Pentru persoane juridice avem deja tot felul de instrumente, ne uităm şi pentru persoane fizice. Am mers pe o variantă prin care nu creăm alte probleme birocratice, forma finală va veni joi, dar nu există condiţionalităţi”, a spus ministrul Finanţelor, la Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.