Klaus Iohannis a anunțat că va declara stare de urgență săptămâna viitoare

Klaus Iohannis a anunțat că va declara stare de urgență săptămâna viitoare

1
DISTRIBUIȚI

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va declara stare de urgență săptămâna viitoare, începând de luni.

„Noul guvern, împreună cu mine, ne vom dedică toate energiile 100% pentru a gestiona eficient această criză și evident, după ce se termină această criză, pentru a guverna foarte bine pentru români. Este foarte important că măsurile care vor fi luate să fie luate la timp, să fie luate în așa fel încât să prindă. Pentru a face posibil această lupta cu toate instrumentele prevăzute de lege, am decis să decretez stare de urgență la începutul săptămânii viitoare”, a anunțat Klaus Iohannis.

„Autoritățile își fac treabă, guvernul și-a făcut treabă și până acum foarte bine.


Dar singuri nu vom reuși să facem decât o parte din treabă care trebuie făcută. Avem nevoie de voi, dragi români, avem nevoie de voi că să respectați îndrumările, indicațiile autorităților, regulile de igiena care sunt transmise pe canalele publice și da, avem nevoie să evitați contactele care nu sunt absolut necesare. Da, avem nevoie să va informați corect, din surse publice, direct de la autorități. Pentru a veni în sprijinul părinților, care au copii de vârstă școlară, am promulgat astăzi legea care le permite părinților, în condiții speciale, să stea acasă. Împreună și numai împreună vom reuși să trecem cu bine și peste această criză”,a mai spus Iohannis.

Conform Constituției, preşedintele României instituie, potrivit legii, starea de urgenţă în întreaga ţară ori în unele unităţi administrativ-teritoriale şi solicită Parlamentului încuviinţarea măsurii adoptate, în cel mult cinci zile de la luarea acesteia.Dacă Parlamentul nu se află în sesiune, el se convoacă de drept în cel mult 48 de ore de la instituirea stării de urgenţă şi funcţionează pe toată durata acestora. În stare de urgență, mandatele Parlamentului și administrației locale se prelungesc până la încetarea stării de urgență.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.