Klaus Iohannis: „Urmează săptămâni critice, care vor pune la grea încercare toate...

Klaus Iohannis: „Urmează săptămâni critice, care vor pune la grea încercare toate capacitățile statului”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: news.ro

Președintele Klaus Iohannis, a spus, luni, într-o declarație de presă, că inevitabilul s-a produs și au apărut primele decese provocate de infecția cu noușcoronavirus. Șeful statului i-a îndemnat pe pensionari să stea în casă în această perioadă, aceasta fiind singura cale prin care se pot proteja.

„Țara noastră se confruntă cu situația tragică a primelor decese. Sunt cu sufletul alături de familiile îndoliate și le transmit condoleanțe. (…) Dragi pensionari: nu va expuneți inutil unui risc uriaș, limitați orice deplasare în afară domiciliului.


Este singura cale prin care va puteți proteja și să îi protejați pe alții. Dragi români, într-o cumplită ironie a sorții a-i ajută pe ceilalți înseamnă a sta departe de ei. Oricât de crud și de paradoxal sună, este adevărat. Menținerea distanțării sociale este calea care ne va scoate la lumina. Să avem așadar mare grijă de păriniții și bunicii noștri, dar de la distanță”, a spus Iohannis.

Șeful statului spune că sunt urmează „săptămâni critice care vor pune la grea încercare toate capacitățile statului, dar și rezistența noastră morală și emoțională”.

„Acum e momentul să fim puternici și solidari. Solidaritatea trebuie să fie realitatea noastră de zi cu zi, având grijă de sănătatea noastră. Adevărata forță a unei națiuni este capacitatea de a avea grijă unii de alții, de a nu abandona pe nimeni. Procedând responsabil, respectând regulelile câștigăm timp prețios și ajutăm sistemul medical. Nu le îngreunăm muncă”, a mai aspus președintele României.

În total, cinci oameni au murit din cauza complicațiilor provocate de coronavirus, în România, iar 576 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.