La mulți ani, Petre Ionuțescu!

La mulți ani, Petre Ionuțescu!

0
DISTRIBUIȚI

Artistul timișorean Petre Ionuțescu împlinește astăzi 44 de ani, ocazie cu care redacția Pressalert.ro îi urează un călduros „La Mulţi Ani!”

Petre Ionuţescu este binecunoscut melomanilor graţie implicării în multe proiecte, printre care se numără Blazzaj, Alexandrina, Subcarpaţi, Negură Bunget, Thy Veils, Makunouchi Bento sau proiectul solo Trompetre. Născut la Lipova într-o familie în care trompeta era o „jucărie“, Petre a fost atras de instrumentele muzicale din fragedă pruncie. După clasele gimnaziale, în 1990, s-a înscris la Liceul de Muzică Sabin Drăgoi din Arad și mai apoi a terminat Conservatorul din Timișoara. Printre primele apariţii memorabile ale lui Petre s-au numărat cele incluse în cadrul Sărbătorii Saltimbancilor alături de o trupă din care făcea parte şi Robert Magheţi (ex – Sistem) sau momentele de cântat la chitară pe băncile din Complexul Studenţesc, în vremurile în care în oraşul nostru existau puţine trupe muzicale.

Una din primele trupe din România care s-a aventurat pe teritoriul unor genuri ca acid-jazz, nu-jazz sau funk, Blazzaj, a luat naştere în 1996 sub numele de Funkin’le Free şi l-a cooptat în „echipă“ pe Petre Ionuţescu.


De-a lungul anilor artistul a colaborat în proiecte muzicale cât se poate de diverse, condiţia sine qua non fiind acea ca să existe o legătură între artişti.

Acum patru ani, sub numele de Trompetre, artistul a lansat albumul „Maria Radna Live”, înregistrat în vara anului 2015, în cadrul manifestărilor dedicate inaugurării bisericii reabilitate de la Mănăstirea Maria-Radna din Lipova. Alături de protagoniștii de pe album, la lansarea din Timişoara au participat mai mulți invitați de seamă: Alexandrina Hristov (voce), Ovidiu Mihăița, Emil Kindlein, Levi Molnar, Sorina Savii (percuție), Nadayana/ Claudiu Lazariuc (hang, pantam, gong) și DJ K-lu.

Anul trecut, artistul a susținut alături de Daniel Dorobanțu un concert special inclus în cadrul Timișoara Jazz Festival, cu ocazia lansării albumului „Petre Ionuțescu & Daniel Dorobanțu – Live at Gărâna Jazz Festival“.

Foto: Lucian Oprea

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.