Liberali din Timiș, la ședința PNL la care a fost prezent și...

Liberali din Timiș, la ședința PNL la care a fost prezent și senatorul depistat cu coronavirus. Mai mulți reprezentanți, izolați la domiciliu

0
DISTRIBUIȚI

Este alertă în PNL Timiș după ce mai mulți parlamentari liberali din județul nostru au participat la ședința de luni a Biroului Politic Național al partidului, la care a fost prezent și senatorul Vergil Chițac, confirmat cu coronavirus.

Este vorba de senatorul Alina Gorghiu și deputații Marilen Pirtea, Ben Oni Ardelean și Pavel Popescu. De asemenea, la ședință au mai fost prezenți și Cătălin Iapă, fostul consilier personal al primarului Robu, în prezent secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, și Alin Nica, primarul din Dudeștii Noi și candidatul PNL la Consiliul Județean Timiș.

Doi dintre liberalii enumerați sunt considerați contacți direcți cu senatorul Vergil Chițac, motiv pentru care li s-a făcut deja testul pentru coronavirus și așteaptă rezultatele. Și anume, Alina Gorghiu și Ben Oni Ardelean.

„Am participat, alături de domnul senator Vergil Chițac, la adunarea NATO la Bruxelles, între 17 și 19 februarie.


Nu cred, cel puțin eu, că domnul senator Chițac are de acolo vreun virus, dar întrucât azi-dimineață, Biroul Politic Național PNL a hotărât ca toți cei care am fost prezenți, vreo 150 de oameni, în sala respectivă luni, să intrăm în autoizolare și să facem acele teste, am procedat în consecință. Nu am stat aproape de domnia sa, nu am dat mâna, mai mult ca sigur nu am nimic, dar aștept acel rezultat al testului”, ne-a declarat Ben Oni Ardelean.

De asemenea, senatorul Marilen Pirtea ne-a spus că nu este considerat contact direct, dar totuși, astăzi, a mers la spital pentru a-și face testul pentru coronavirus, la Timișoara.

„Nu am făcut încă testul, acum aștept să mi se recolteze probe. Am participat la un sfert din ședință, nu am avut contact direct cu domnul Vergil Chițac. Am solicitat eu să mi se facă testul respectiv, în prima fază considerându-se că nu eram în primul cerc. M-am autoizolat la domiciliu”, a precizat Marilen Pirtea.

Totodată, Cătălin Iapă ne-a declarat că a participat la ședință, dar că nu a stat de vorbă cu senatorul confirmat cu coronavirus. „Am fost la ședință luni, dar nu am stat foarte aproape de domnul senator depistat cu coronavirus. Aseară am venit în Timișoara și am ascultat azi dimineață declarația domnului premier. Am sunat la DSP, le-am spus situația mea, nu sunt în primul cerc de suspecți, astfel că nu am făcut testul. Acum sunt în izolare la domiciliu pentru 14 zile”, a afirmat Cătălin Iapă.

De asemenea, Alin Nica a precizat că și el s-a autoizolat la domiciliu, dar că nu i s-a făcut testul pentru coronavirus, nefiind considerat contact direct. „Sunt în izolare la domiciliu, nu mi s-a spus să fac nimic deosebit, nu sunt suspect, așa că nu mi se face testul, am vorbit la DSP și la Prefectură. Dacă prezint simptome, probabil că o să mi se facă testul”, ne-a spus Alin Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.