Localitatea Sacoșu Turcesc, în carantină totală, a decis comitetul județean pentru situații...

Localitatea Sacoșu Turcesc, în carantină totală, a decis comitetul județean pentru situații de urgență UPDATE 2 Mai multe comune, zone protecție

0
DISTRIBUIȚI

Situația este explozivă în comuna Sacoșu Turcesc, unde un bărbat de 73 de ani, care a fost internat cu coronavirus a decedat, iar alte șapte persoane au fost confirmate ca fiind infectate. Vă reamintim că primăria din localitate s-a închis după ce o angajată a fost depistată cu COVID 19, iar restul colegilor săi în frunte cu primarul Adrian Koller au intrat în autoizolare. Ulterior, o altă angajată a fost confirmată pozitiv.

Primarul a solicitat Comitetului pentru Situați de Urgență Timiș să bage comuna în carantină de teama extinderii epidemiei de coronavirus. ”La nivel de comitet s-a decis închiderea localității Sacoșu Turcesc, nu și pentru celelalte sate aparținătoare comunei.


În satul Sacoșul Turcesc sunt în jur de o mie de persoane. Nu intră decât cei cu buletin, mașinile cu alimente și apă, medicii, preotul și echipele de urgență”, a declarat, acum, primarul Adrian Koller.

UPDATE 1 Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis să transmită MAI cererea de carantină pentru emiterea ordonanței militare.

UPDATE 2 Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a transmis un comunicat de presă, în aveastă seară, în care anunță că ”s-a întrunit, în această după amiază, pentru a găsi o soluție în cazul localității Sacoșu Turcesc, unde, conform anchetei epidemiologice efectuate de Direcția de Sănătate Publică Timiș, în perioada 28-31 martie, au fost testate pozitiv pentru Covid-19 un număr de cinci persoane, din care una a decedat. Cele cinci persoane au 21 contacți depistați. Primarul localității a solicitat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență instituirea carantinei. În cadrul ședinței s-a aprobat înaintarea către Ministerul Afacerilor Interne a propunerii privind  instituirea măsurii de carantinare asupra localității Sacoșu Turcesc din comuna Sacoșu Turcesc, județul Timiș. Totodată, s-a aprobat înaintarea către Ministerul Afacerilor Interne a propunerii privind instituirea zonei de protecție pentru toate satele aparținătoare unității administrativ teritoriale Sacoșu Turcesc și pentru unitățile administrativ teritoriale limitrofe (Liebling, Nițchidorf, Chevereșu Mare) S-a mai luat o hotărâre, în baza căreia s-a aprobat intensificarea măsurilor în ceea ce privește respectarea restricțiilor de circulație a persoanelor și autoturismelor la intrarea și ieșirea din arealul comunei Sacoșu Turcesc, județul Timiș”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.