Lucrările de modernizare și extindere a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului...

Lucrările de modernizare și extindere a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara, la un pas de a fi începute. Ce mai trebuie făcut

0
DISTRIBUIȚI

UPU judetean

Sunt șanse mari ca lucrările de modernizare și extindere a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara, cu bani europeni, să înceapă în viitorul apropiat. Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, a anunțat că, în acest moment, proiectul se află în faza de obținere a autorizației de construire. Licitația privind desemnarea unei firme care va realiza proiectarea și execuția a fost finalizată, fiind semnat deja contractul.

„Proiectul de modernizare, extindere, dotare cu echipamente medicale de la Unitatea de Primiri Urgențe este un proiect care a fost licitat și avem contract semnat de proiectare și execuție. Este un proiect în valoare de aproximativ șapte milioane de lei, un proiect ce presupune extinderea actualei unități de primiri urgențe, modernizarea spațiilor existente, dar și dotarea cu aparatură medicală.


Proiectul este câștigat pe Programul Operațional Regional și la acest moment suntem în faza de obținere de către proiectant a autorizației de construire. Au întâmpinat o anumită dificultate prin obținerea avizului de la ISU, pentru că sunt într-o neconcordanță, proiectantul solicitând aviz de la ISU pentru proiect, iar ISU solicitând avizul pentru întreaga clădire, ceea ce nu mi se pare normal, pentru că nu discutăm de tot spitalul județean, cele nouă etaje, discutăm doar de extinderea unității de primiri urgențe. Sper ca în această săptămână să se clarifice și proiectanții și specialiștii de la ISU, astfel încât, obținând și acest ultim aviz, să poată fi emisă autorizația de construire pentru realizarea acestui proiect important”, a declarat Călin Dobra.

Șeful CJ Timiș a mai precizat că durata de execuție a acestui proiect este de doi ani, din care șase luni reprezintă perioada de proiectare.

„După finalizarea lucrărilor din cadrul Unității de Primiri Urgențe, capacitatea acestui sector va fi cu 25% mai mare față de actuala capacitate a UPU. Suntem în faza finală de realizare a proiectului. Interesant este că acest proiect cuprinde și achiziționarea de echipamente performante pentru domeniul sănătății, în valoare de aproximativ un milion de lei”, a detaliat Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.