Mașini ridicate la Timișoara și peste 400 de amenzi pentru parcare neregulamentară,...

Mașini ridicate la Timișoara și peste 400 de amenzi pentru parcare neregulamentară, în doar trei zile

0
DISTRIBUIȚI

Zilnic, la Timișoara, sute de șoferi parchează sau staționează neregulamentar autoturismele. Asta deși amenzile pe care le riscă sunt pe măsură, iar cele mai multe sancțiuni vin la pachet și cu puncte de penalizare. Mai mult, unele mașini care blochează intrările în curți sau garaje sunt ridicate

La Timișoara, în doar trei zile, au fost acordate 426 de sancțiuni contravenționale, conform OUG 195/2002. Adică 142 de sancțiuni pe zi. Doar ieri, polițiștii locali au ridicat 12 autovehicule care blocau intrările în curți sau garaje, fie încurcau circulația ambulanțelor în zona Spitalului Județean ori erau lăsate pe pistele de biciclete.

Într-un top al contravențiilor pe această linie, cele mai multe dintre acestea au fost aplicate în cazul conducătorilor auto care au parcat în raza indicatorului de oprire/staționare interzisă, urmate de sancțiunile aplicate conducătorilor auto care au încurcat circulația rutieră și pietonală, parcându-și autoturismele în intersecții și pe trecerile de pietoni.


Pe locul trei se află sancțiunile aplicate conducătorilor auto care au staționat în stațiile STPT, de îmbarcare/debarcare autovehicule de transport elevi și pentru turiști. În top cinci se mai află conducătorii auto care au staționat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități și pe pistele pentru biciclete”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Poliția Locală Timișoara atrage din nou atenția că sancțiunile pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 referitoare la oprirea și staționarea în locuri nepermise sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, și recomandă conducătorilor auto să respecte indicatoarele rutiere pentru a evita astfel sancționarea drastică și chiar ridicarea autovehiculelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.