Măsuri urgente luate de Direcția de Asistență Socială Timiș, pentru a preveni...

Măsuri urgente luate de Direcția de Asistență Socială Timiș, pentru a preveni răspândirea coronavirusului

0
DISTRIBUIȚI

dgaspc timis

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș anunță că a luat mai multe măsuri, astăzi, din cauza coronavirus.

Astfel, potrivit reprezentanților instituției, începând de astăzi, se interzice accesul persoanelor străine în centrele rezidențiale, până la data de 31 martie, cu posibilitate de prelungire a acestei măsuri, după caz. De asemenea, se interzice ieșirea beneficiarilor din centrele rezidențiale, în comunitate (excursii, tabere, vizite etc.), până la data de 31 martie, cu posibilitate de prelungire, excepție făcând cazurile bine justificate. Totodată, se suspendă și participarea angajaților la activitățile recreative, a delegațiilor, întâlnirilor, evenimentelor până la data de 31 martie, tot cu posibilitate de prelungire.

DGASPC Timiș mai informează că va fi sistată, până în data de 31 martie, cu posibilitate de prelungire a acestei măsuri, activitatea centrelor de zi din structura DGASPC Timiș.


De asemenea, se suspendă audiențele fizice, până la data de 31 martie, cu posibilitate de prelungire. În aceste condiții, audiențele vor fi acordate telefonic, conform următorului program: luni-marți între orele 10.00 – 14.00, vineri între orele 10.00 – 12.00.

„Persoanele care vor solicita o audiență telefonică, au posibilitatea de a apela DGASPC Timiș la numerele de telefon 0256-490281, 0256-494030. De asemenea, cetățenii au posibilitatea de a ne transmite o petiție scrisă, urmând să le fie comunicat răspunsul în cel mai scurt timp posibil. Pentru corespondență pot fi folosite următoarele coordonate de contact: adresă DGASPC Timiș, Piața Regina Maria nr. 3, Timișoara, jud. Timiș, cod poștal 300004. Fax: 0256-407066, adresă de e-mail: dgaspctm@dgaspctm.ro, dgaspctm@gmail.ro”, a transmis DGASPC Timiș.

Totodată, reprezentanții instituției au decis și să suspende accesul publicului în instituție, până la data de 31 martie, cu posibilitate de prelungire. Documentele vor fi transmise și primite prin intermediul curier/poștei – recomandată cu confirmare de primire, a poștei electronice sau prin fax.

„Dorim să le reamintim cetățenilor cele două noi adrese de e-mail dedicate, care pot fi folosite de autorități, de persoanele cu dizabilități sau de aparținătorii acestora din județul Timiș, pentru transmiterea, în format electronic, a dosarelor de încadrare în grad de handicap: pentru dosare copii cu dizabilități: sec_copii_timis@dgaspctm.ro; pentru dosare adulți cu dizabilități : sec_adulti_timis@dgaspctm.ro. Toate certificatele de încadrare în grad de handicap se vor transmite prin poștă, în plic, recomandată cu confirmare de primire. Toate opțiunile persoanelor cu dizabilități (cerere pentru obținerea rovinietei, cerere pentru opțiunile-acord pentru asistent personal sau pentru indemnizație lunară, cererile pentru eliberarea cardului european de dizabilitate etc) vor fi transmise, de către cetățeni, prin poștă, cu confirmare de primire”, a detaliat DGASPC Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.