Medic din spitalul timișorean care a vindecat 15 pacienți cu coronavirus: „Dacă...

Medic din spitalul timișorean care a vindecat 15 pacienți cu coronavirus: „Dacă nu respectăm recomandările, vom intra în statisticile în care bătrânii vor face boala cu forme severe și cu mortalitate mare”

0
DISTRIBUIȚI

Medicul Virgil Musta face parte din echipa medicală din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara care a reușit performanța de a vindeca nu mai puțin de 15 persoane confirmate cu coronavirus. Musta ne-a declarat că acest lucru a fost posibil pentru că cei infectați erau persoane tinere, plus că nu aveau și alte afecțiuni.

„Sunt 15 vindecați. Toți acești pacienți sunt pacienți tineri, fără comorbidități, care au avut forme asimptomatice sau forme ușoare de boală. Am dat o schemă de medicament antiviral pe care domnul profesor Streinu-Cercel (n.r.


șeful Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș) ne-a recomandat-o. Dânsul ne-a recomandat schema aceasta, care se pare că la acești pacienți la care am folosit-o a fost eficientă. Schema depinde și de severitatea bolii. Pentru cei care au severitate, schema este puțin altfel decât cea pe care am dat-o noi”, a afirmat Virgil Musta.

Concret, medicii timișoreni le-au administrat persoanele vindecate de coronavirus o singură tabletă pe zi, care conține două substanțe antivirale.

Virgil Musta a atras atenția asupra faptului că este foarte important să respectăm recomandările venite din partea autorităților. În caz contrar, se va ajunge să fie infectați și bătrâni, astfel că aceștia riscă să facă boala cu forme severe.

„Foarte probabil să apară infecții și la persoane vârstnice. Singura metodă de a fi eficienți este să respectăm cu strictețe toate recomandările ca să nu se contamineze foarte mulți oameni. În momentul în care nu facem prevenție, se contaminează și vom intra în statisticile în care bătrânii vor face boala cu forme severe și cu mortalitate mare. Epidemiologii spun că la o lună, două luni după declanșarea epidemiei încep să apară vârfurile, dar nu știu, nu sunt epidemiolog”, a precizat Virgil Musta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.