Medicul Musta către plimbăreți: ”Suntem în război cu coronavirusul. Cei care acționează...

Medicul Musta către plimbăreți: ”Suntem în război cu coronavirusul. Cei care acționează responsabil au cele mai mari șanse să fie printre învingători”

0
DISTRIBUIȚI

Medicul Virgil Musta, care face parte din echipa Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara care tratează pacienții cu coronavirus, a dorit să transmită un nou mesaj pentru populație.

Astfel, într-un mesaj postat pe un grup de Facebook, medicul timișorean le transmite românilor că ar trebui să trateze mult mai în serios situația în care ne aflăm, pentru a o putea depăși cu bine.

„Știu că este weekend și că în mod normal fiecare dintre noi încearcă să se relaxeze. Cu toții am dori să auzim vești bune, semnale că va fi bine și că ne vom trezi cât mai repede din acest coșmar care este pandemia de COVID-19. Cu toții sperăm să ne reluăm cât mai repede viața cu care eram obișnuiți, chiar dacă probabil mult mai conștienți de multe aspecte pe care până acum nu le consideram importante.


Ați văzut că tocmai s-au anunțat datele oficiale și au fost confirmați încă 52 de persoane la nivel național, ajungându-se la 367 în total (52 vindecați, dintre care 36 la Timișoara). Încă sunt puține comparativ cu alte țări, dar, ca să depășim cu bine această încercare grea pentru mai toate țările lumii, este crucial să învățăm rapid de la cei care din păcate sunt acum într-o fază mai avansată și să tratăm mult mai serios această perioadă. Fără panică, dar cu fermitate și responsabilitate”, a afirmat Virgil Musta.

De asemenea, medicul timișorean a mai precizat că, în acest moment, ne aflăm în război cu noul coronavirus, iar cei care au cel mai mult de câștigat vor fi cei care acționează responsabil.

„De acum vom intra într-o altă etapă a vieții noastre. Vrem nu vrem suntem în război cu noul coronavirus. Cei mai corect informați și cei care acționează responsabil au cele mai mari șanse să fie printre învingători. Nu este o bătălie pe care o purtăm doar individual, tot ce facem la nivel personal în această perioadă impactează și pe restul (părinți, bunici, persoane vulnerabile). Așa că, acționând împreună, noi suntem cei de care depinde cel mai mult cât de repede ieșim din nebunia asta. Eu, prin profesia mea și cu energia mea, voi încerca să vă îndrum în această bătălie și să vă dau încredere. Nu doar eu, ci toți ceilalți colegi medici, personal medical și mulți alții din diverse domenii. Dacă ai informații sigure, verificate, dacă ai date importante, esențiale, ești puternic. Transmite-le și celorlalți, deoarece cu cât acționăm mai mulți în direcția corectă, cu atât suntem mai puternici, ca în razboi”, a detaliat Virgil Musta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.