Medicul Virgil Musta, sfaturi cu privire la protejarea de coronavirus a bătrânilor...

Medicul Virgil Musta, sfaturi cu privire la protejarea de coronavirus a bătrânilor cu care locuim

0
DISTRIBUIȚI

Medicul Virgil Musta, din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, a venit cu noi informații utile legate de modul în care trebuie să ne protejăm de coronavirus, pe grupul de Facebook „City Doctors – comunitate pentru sănătate!”.

Astfel, în ultima postare, medicul infecționist care face parte din echipa care tratează bolnavii de coronavirus vorbește despre cum putem să protejăm persoanele vârstnice cu care locuim împreună.

„Este o întrebare pe care am văzut-o pe acest grup și pe care am întâlnit-o des în ultimul timp. Știu că este foarte complicat de respectat regulile de prevenție într-o locuință unde stați împreună cu cei în vârstă, mai ales dacă aveți la dispoziție puține camere și băi”, a precizat Virgil Musta, pentru început. Totuși, medicul timișorean atrage atenția asupra faptului că trebuie respectate anumite reguli, indiferent de spațiul pe care-l aveți la dispoziție.

„În primul rând, voi cei care ieșiți din casă pentru diverse motive (servici, aprovizionare) este esențial să respectați cu strictețe toate măsurile de prevenție, pe care le-am prezentat deja în postările anterioare (mască, distanță etc). La intrarea în casă, de asemenea, trebuie efectuați acei pași descriși anterior (dezinfectarea tălpilor pantofilor, pantofi diferiți în casă, haine diferite, spălat bine mâini, dezinfectare telefoane etc).


În interiorul locuinței, încercați măcar să le amenajați o cameră separată, care să fie aerisită și în care să stea cât mai mult, lângă o baie a lor (dacă este posibil). Încercați să creați un anumit circuit în casă, atât pentru modul în care circulați, cât și pentru suprafețele pe care le atingeți. Folosiți pe rând spațiile comune. Când sunteți în aceeași încăpere încercați să păstrați tot timpul o distanță de 2 m și purtați mască și d-voastră și ei. Aerisiți de cât mai multe ori încăperile, o lampă UV ar putea ajuta la sterilizarea aerului. Dezinfectați cât mai des suprafețele (podea, mese etc). Să aveți veselă dedicată, care va fi spălată foarte bine cu detergent și apă fierbinte. Spălați cât mai des hainele din casă, iar pentru cele care se pot spăla la temperaturi înalte, folosiți această metodă. Dezinfectați toaleta cu clor cât mai des (indicat după fiecare folosire)”, a explicat Virgil Musta.

Virgil Musta

Medicul timișorean i-a mai încurajat pe oameni să fie creativi în a găsi măsuri cât mai eficiente pentru a-i proteja pe bătrâni.

„Pentru cei care au spațiu foarte limitat în cadrul locuinței și ar fi de acord ca persoanele în vârstă să fie cazate pentru o perioadă în altă parte, în anumite spații special amenajate pentru ei (ex. hoteluri, pensiuni etc), unde să poată fi protejați și unde să primească toate cele necesare, am putea gândi împreună un proiect concret în acest sens”, a adăugat Virgil Musta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.