Mesaj emoționant al medicilor timișoreni care au vindecat cei mai mulți bolnavi...

Mesaj emoționant al medicilor timișoreni care au vindecat cei mai mulți bolnavi de coronavirus din țară, pentru a-i convinge pe români să stea în casă VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

medici victor babes

Mai mulți medici din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, în care sunt tratați toți pacienții infectați cu coronavirus din vestul țării, au transmis un mesaj emoționant prin care încearcă să-i convingă pe români să stea în case pentru a limita răspândirea virusului. Vă reamintim că în cadrul unității medicale de la Pădurea Verde au fost vindecați cei mai mulți bolnavi de coronavirus din România.

Videoclipul în care apar mesajele cadrelor medicale a fost realizat de către Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii. Printre protagoniștii clipului video se numără medicul primar boli infecțioase Virgil Musta, precum și doctorii Cristian Oancea, Voichița Lăzureanu și Ovidiu Fira-Mladinescu.

„Deși la Timișoara înregistrăm o situație relativ bună, ca să menținem performanța și să încurajăm o țară întreagă, totodată să ajutăm la cercetarea unui tratament de succes, acum chiar avem nevoie de voi, oamenii de acasă. Limitați-vă la maximum ieșirile în lume, oricât de greu vi s-ar părea. Doar în felul acesta ne puteți ajuta pe noi, medicii, să fim eficienți în lupta împotriva coronavirusului”, a subliniat medicul Virgil Musta.

În același timp, doctorul timișorean îi îndeamnă pe românii care pot și vor să facă donații să se implice în această perioadă dificilă.

„Nevoile noastre, ale sistemului medical, în acest context grav, cu care nu ne-am mai confruntat până acum, sunt uriașe.


Orice gest este apreciat și orice donație contează în lupta pe care o ducem zi de zi. Suntem, literalmente, în ipostaza de a spune că <Împreună putem salva vieți>. De aceea, vă rugăm să ne sprijiniți, pentru că doar astfel vom găsi calea de a ieși împreună din criza pe care o traversăm. Și, ținând cont că vorbim de la Timișoara, dacă anul acesta respectăm toate îndrumările care ni se dau, anul viitor ne vom putea bucura împreună de Timișoara, Capitală Culturală Europeană”, a arătat doctorul de la Spitalul “Victor Babeș”.

Prin acest demers, Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii dorește să transmită un mesaj de unitate la nivelul întregii comunități și de solidaritate cu personalul medical angajat în lupta împotriva răspândirii coronavirusului.

„Până vom trece de pandemie și vom putea ieși din nou în stradă, focusul trebuie să fie pe ce avem de făcut acum. Trebuie să vedem cum putem fi alături de comunitate, alături de medicii care luptă să ne țină sănătoși. E un moment în care cultura susține sănătatea, astfel încât să ne putem bucura toți de «Timișoara 2021». De altfel, sloganul «Timișoara 2021», respectiv «Luminează orașul prin tine», este exact despre cum oamenii, cu puterea și cu energia lor, pot să «lumineze». Iar gândurile noastre trebuie să se îndrepte acum către oameni ca Virgil Musta, Cristian Oancea, Voichița Lăzureanu, a întregului colectiv de la Spitalul «Victor Babeș», dar nu numai. Reușita lor de astăzi ne asigură nouă o șansă mâine”, a declarat Horațiu Rada, președintele Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.