Mii de români, blocați la granița dintre Austria și Ungaria după închiderea...

Mii de români, blocați la granița dintre Austria și Ungaria după închiderea frontierelor, vor ajunge în România la noapte

0
DISTRIBUIȚI

Peste 3.500 de români au rămas blocați în mașini la granița dintre Austria și Ungaria, după ce azi noapte a intrat în vigoare decizia guvernului maghiar de a nu mai permite tranzitarea teritoriului țării, pe fondul pandemiei de coronavirus.


Budapesta a permis numai tranzitarea camioanelor de marfă.

Ministrul Bogdan Aurescu a declarat într-o intervenție telefonică la Digi24 că, în urma unor discuții preliminare, autoritățile maghiare i-au transmis că ar putea deschide un culoar de trecere în această seară, în jurul orei 20 sau 21, care să fie supravegheat de polițiștii din țara vecină.

„Ungaria va sprijini ca măsură de excepție, dar aplicată o singură dată, repatrierea acestor cetățeni români pentru a ajunge printr-o trecere neîntreruptă pentru a ajunge pe teritoriul României, pentru a fi preluați de autoritățile române”, a afirmat ministrul român de externe.

Oficialul român a mai spus că a transmis părții maghiare că este o oră târzie, având în vedere că unii dintre români așteaptă să treacă frontiera autro-ungară de la miezul nopții, odată cu intrarea în vigoare a restricțiilor de circulație. Ministrul a precizat că lucrează pentru ca miile de români să poată ajunge acasă cât mai repede.

Bogdan Aurescu i-a sfătuit pe românii care se întorc în țară „să evite tranzitul pe teritoriul Ungariei, pentru că nu mai este permis”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.