Ministerul Sănătăţii primeşte o donaţie de tratament antiviral pentru 8.000 de pacienţi....

Ministerul Sănătăţii primeşte o donaţie de tratament antiviral pentru 8.000 de pacienţi. Medicamentele ajung și la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

O companie biofarmaceutică donează Ministerului Sănătăţii 4.000 de cutii pentru tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. Cu aceste 4.000 de cutii, peste 8.000 de pacienţi vor fi trataţi.

Peste 8.000 de pacienţi vor beneficia de tratament pentru COVID 19, după ce o companie biofarmaceutică şi-a anunţat intenţia de a dona Ministerului Sănătăţii un număr de aproximativ 4.000 cutii dintr-un medicament antiviral folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

Donaţia este făcută de compania AbbVie România şi se va realiza prin compania Ministerului Sănătăţii, Unifarm SA.

Medicamentele vor fi distribuite în cele 10 spitale desemnate în prima linie de tratare a pacienţilor, conform Planului Alb realizat de către Ministerul Sănătăţii.

Acestea sunt: Institutul Naţional de Boli Infecţioase – Matei Balş, Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale Victor Babeş Bucureşti, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Braşov, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Craiova, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, Spitalul Clinic Judeţean de Boli Infecţioase Tg.


Mureş, Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Timişoara.

„Acest medicament, folosit prima dată la Institutul Național de Boli Infecțioase «Matei Balș» pentru tratarea pacienților infectați cu Covid-19, este binevenit mai ales acum, în lupta contra cronometru pentru aprovizionarea spitalelor cu medicamente și materiale sanitare. Mulțumesc companiei AbbVie România pentru ajutorul acordat. Medicamentele vor ajunge imediat la spitalele din prima linie, acolo unde este mare nevoie de ele”, a transmis ministrul Sănătății, Victor Costache.

Compania farmaceutică spune că este vorba de un produs care poate fi folosit ca alternativă terapeutică în tratamentul pacienților depistați cu Covid-19, conform protocoalelor medicale așa cum au fost acestea elaborate și implementate de către societățile medicale de specialitate, în România. Prodicătorul mai menționează că medicamentul a fost creat pentru tratamentul adulţilor, adolescenţilor şi copiilor infectaţi cu virusul imunodeficienţei umane (HIV-1), dar că au fost semnalate și beneficii în cazul virusurilor care provoacă sindrom respirator acut sever. Cu toate că s-au constatat potențiale acțiuni antivirale în cazul MERS/SARS, sunt necesare date clinice suplimentare care să ateste eficacitatea produsului în tratamentul Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.