Misiune în vremea coronavirusului – doi antrenori de fitness s-au autoizolat în...

Misiune în vremea coronavirusului – doi antrenori de fitness s-au autoizolat în sală pe perioadă nedeterminată și fac antrenamente online cu cei care stau acasă

1
DISTRIBUIȚI

 

 

 

Sunt sănătoși tun, dar s-au autoizolat într-un complex sportiv și nu vor mai pleca de acolo decât atunci când valul coronavirusului va trece. Aceasta a fost decizia a doi antrenori de fitness care încearcă să mențină ridicat tonusul timișorenilor și nu numai, organizând în fiecare zi antrenamente online pe pagina de Facebook. ”Chiar înainte să se dea decizia să se închidă sălile discutam cu prietenul meu Cătălin cum o să mai plătim chiriile dacă se închide sala. Răzvan ne-a spus să ne mutăm la sală. Mi s-a părut puțin absurd la început, dar mi-am zis că este o idee care poate să ajute pe toată lumea. De sâmbătă, ne-am adus saltele, de mâncare, avem tot ce ne trebuie. Ca acasă. Vrem să stăm cât ține izolarea. Știm când am intrat, nu știm când ieșim”, povestește Sorin Obersterescu, antrenor de fitness la Next Fit Dumbrăvița.

Partenerul lui de misiune, Cătălin Mesaroș, îl completează ”avem cea mai mare casă din Dumbrăvița și Timișoara. Stăm amândoi în aproape 2.000 de metri pătrați. Ne distram, recepția este bucătăria, sala de aerobic e living-ul lui Sorin. Fiecare ne-am făcut patul în câte un birou. Avem plită, ne facem de mâncare. Avem patru zile deja și nu ne-am plictisit unul de altul. Nici nu avem când. Dimineața ne trezim și ne organizăm. Avem acum două antrenamente pe zi – facem clasă dimineața la 9,00 și după amiaza la 18,00. Totul transmitem live pe Facebook. Montăm apoi filmulețe, le punem pe Instagram, pe Facebook. Noi facem totul. Ne-am adus laptopul”.

Cei doi antrenori de fitness încep să fie tot mai urmăriți și și-au propus să-i țină în priză pe cei care veneau până acum la sală și nu numai. ”Facem exerciții simple care se pot face acasă, în sufragerie, fără niciun echipament. Programul este fix. Ne dorim ca oamenii să știe că au oră fixă de sport. Ca și atunci când vii la sală – dacă întârzii, începe clasa fără tine. Sperăm să-i motivăm pe cei care stau mai mult în casă din cauza coronavirusului. Să-i convertim să facă sport. Suntem în aceiași situație cu ei, suntem izolați”, povestește Sorin Obeșterescu. Colegul său recunoaște că ”lucrul cel mai greu e să facem filmulețele. Dar este foarte important că sunt tot mai mulți alături de noi, online.


Am primit un filmuleț cu cineva din Germania care făcea exerciții împreună cu noi, am primit mesaje din Reșița, Arad. Este important să ne susținem unii pe alții”.

Singurul care intră în sala de fitness, este fondatorul Next Fit, Răzvan Irimescu, care are ca principală misiune să-i aprovizioneze cu mâncare. ”Sunt alături de colegii mei și ne-am propus ca, în această perioadă complicată pentru noi toți, să fim solidari. În aceste zile pline de tensiune, cu provocări neașteptate pentru noi toți, să putem să oferim măcar o oră de relaxare prin sport. Trebuie doar să fie online alături de noi. Numai dacă vom fi puternici, vom reuși să trecem prin această încercare care ne solicită tuturor să arătăm cât de rezistenți suntem. Suntem bucuroși că suntem tot mai mulți, în fiecare zi. O comunitate își arată puterea în situații de criză”, spune Irimescu.

Nu au lipsit surprizele pentru cei doi antrenori de când s-au izolat – într-o dimineață s-au trezit la ușă sălii cu mai multe iaurturi. Au discutat prin ușă cu cei care le-au adus cadourile, pentru a se asigura că nu se contaminează. Se pregătesc să-și diversifice activitatea în următoarele zile – se apucă să planteze ridichi și ceapă. Cei doi antrenori sunt deciși să rămână cât este nevoie în autoizolare și ”să le oferim tuturor ce știm mai bine – sport și motivație”.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.