Mitropolia Banatului cumpără echipamente medicale de zeci de mii de euro pentru...

Mitropolia Banatului cumpără echipamente medicale de zeci de mii de euro pentru tratarea pacienților cu coronavirus

1
DISTRIBUIȚI

Mitropolia Banatului a decis să sare în ajutorul cadrelor medicale aflate în prima linie în lupta pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

Astfel, Arhiepiscopia Timișoarei informează că, în urma consultărilor dintre ÎPS Ioan Selejan și medicul Virgil Musta, vineri, mitropolitul Banatului a semnat un contract de achiziție a patru echipamente medicale de monitorizare pacienți, în valoare de peste 30.000 de euro. Aparatele sunt necesare pentrun detectarea și afișarea imediată a informațiilor de diagnostic în cazurile de coronavirus.

„Echipamentele medicale, compuse din: Stație Diagnostic DS20 – Versiune Massimo [ce include următorii parametri: ECG (12 leads), Respirație, Masimo Pulse Oxyimetry SpO2, Presiune arterială non-invazivă (NIBP)], troliu suport stație de diagnostic și termometru de arteră temporală, vor fi donate Secției ATI din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie «Dr.


Victor Babeș» din Timișoara”, a transmis Arhiepiscopia Timișoarei.

Tot pentru a veni în ajutorul persoanelor afectate de coronavirus și a pacienților cu probleme respiratorii, Arhiepiscopia Timișoarei a donat două concentratoare de oxigen Spitalului CFR din oraș. Aceste dispozitive sunt necesare pentru filtrarea aerului și pentru hidratarea îmbunătățită a mucoasei nazale.

„Pe lângă aparatura medicală, Arhiepiscopia Timișoarei, încă de la începutul lunii martie, a încheiat un protocol de colaborare cu DSP Timiș, cu privire la prepararea de hrană caldă și transport umanitar de produse de igienă și alimente pentru familiile aflate în izolare din județ. Totodată, Fundația Filantropia Timișoara a asigurat, până în prezent, hrană caldă, preparată la bucătăria Liceului Teologic «Sf. Antim Ivireanul», pentru 45 de familii aflate în izolare. Nu în ultimul rând, o tonă de produsele alimentare au fost donate direct unor instituții, precum Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță din Jebel, Spitalul de Psihiatrie Gătaia ori Cantina socială a Primăriei Timișoara”, a mai informat Arhiepiscopia Timișoarei.

De asemenea, pentru evitarea infecțiilor și stoparea pandemiei cu noul coronavirus, Arhiepiscopia Timișoarei a cumpărat 300 litri de materiale de igienizare, detergenți pentru haine, vase și pardoseli, ce urmează să fie distribuiți spitalelor și lăcașurilor de cult.

Arhiepiscopia Timișoarei anunță că va continua acțiunile social-filantropice și în perioada următoare.

1 COMENTARIU

  1. Poate ar trebui să cumpere de zeci de milioane de euro nu de zeci de mii. Acum ei ar trebui să doneze, sa și vândă,,,,,,,,,,,,,,, Mertanurile,,,,,,,,,,,, ,să demonstreze solidaritate fata de semeni.
    Cred că doar se fac de rusine ce ce sume pun la bătaie.
    Dacă nici acum biserica nu scoate la bătaie întreaga vistierie atunci fiecare înțelege foarte bine tot……
    Doamne ajuta și Dumnezeu sa ne păzească pe toți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.