Muzica nu moare niciodată! Vița de Vie lansează noul single prin live...

Muzica nu moare niciodată! Vița de Vie lansează noul single prin live streaming

0
DISTRIBUIȚI

Vită de Vie lansează astăzi, 18 martie, la ora 18, în cadrul unui eveniment desfășurat cu ușile închise și transmis live pe pagina de Facebook, single-ul „’84 – ’85 Muzica nu moare niciodată”.

„Stați acasă și venim noi la voi, live, pe Facebook. Lustruiți-va căștile sau ștergeți de praf boxele, dăm totul live. #muzicanumoareniciodata” este îndemnul lansat de formație via Social Media.

Noul single, ce va fi însoțit de un videoclip, „’84 – ’85 Muzica nu moare niciodată” este un „takeover” al melodiei „’84 – ’85”, de la Subcarpați.

„Anul trecut am făcut un «battle» muzical cu Subcarpați, eveniment în cadrul căruia trebuia să interpretăm câteva melodii de-ale lor, în stilul nostru. Încă de la prima audiție, «’84 – ’85» ne-a intrat adânc în suflete și nu a mai ieșit.


Am reușit să o reorchestrăm într-o variantă care ni se potrivește mănușă și care cred că evidențiază frumusețea ei universală”, spune  Adrian Despot

Cântecul are la baza o veche melodie lăutărească, Cristina, care a mai fost adaptată de Maria Răducanu și Robin and the Backstabbers.

„E foarte interesant cum cel puțin patru artiști, din zone muzicale total diferite, au fost atrași de-a lungul timpului de acest cântec, aparent banal. E ceva acolo care ne-a strâns pe toți că pe niște insecte în jurul becului. Pe noi ne-a «virusat» varianta Subcarpați, care se îndepărtează sensibil de original. De la ei am preluat și am dus lucrurile mai departe, că un fel de «telefonul fără fir». Și poate că varianta noastră va genera la rândul ei alte variante și va influență alți artiști. De aici și titlul piesei, «Muzica nu moare niciodată». Tehnic, am realizat un cântec foarte intens și foarte dens în influențe. Este bazat pe o veche melodie lăutărească, înnobilată cu accente folclorice românești și bizantine, armonizată în stil celtic, pe un fond ritmic southern rock. La o primă citire a înșiruirii de mai sus, pare că elementele enumerate nu au nicio legătură între ele. Dar dă play și ai să vezi cum lucrurile încep să se lege că prin magie, nimic nefiind forțat, totul curgând de la sine cursiv, într-un mod metafizic, ancestral. Tocmai din cauza acestei diversități multiculturale, în cadrul lansării vom face o «disecție» a piesei, botezată «Walkthrough». Vom extrage pe rând toate temele și le vom exemplifica live, povestindu-le originile și influențele, reasambland apoi piesă pe layere. Poate astfel vom descoperi împreună ce ne fascinează pe toți la acest cântec. Și dacă tot o să avem instrumentele cu noi, posibil să vă mai cântăm ceva”, a mai declarat Adrian Despot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.