Nebunie cu punk și cântece irlandeze tradiționale, cu canadienii de la The...

Nebunie cu punk și cântece irlandeze tradiționale, cu canadienii de la The Mahones, la Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Formația canadiană The Mahones a susținut un concert extraordinar la Timișoara, evenimentul inclus în turneul lor mondial „30th Anniversary World Tour (Part 1)“ generând o seară pe cinste pentru publicul care a savurat pe deplin lecția de irish – punk predată de Finny McConnell și formația sa.

„Nebunia“ irlandeză desfășurată în clubul Capcana a debutat cu recitalul formației autohtone The Dockers, care a reușit să „încălzească“ atmosfera de la fața locului cu câteva cântece de bun augur. Ca și în precdenta lor apariție din orașul nostru, în deschiderea celor de la The RumJacks, cei doi componenți ai trupei – Stike Molnar și Endre Deak – au beneficiat de un real succes, show-ul lor fiind lăudat mai apoi și de către cei de la The Mahones, pe scenă. Punk-ul irlandez ușor de fredonat al celor de la The Mahones a cucerit încă din primele momente publicul din sală, atât datorită vocii impregnate de whisky a solistului Finny McConnell cât și grație energiei explozive pe care membrii formației o transmit prin fiecare acord muzical. Recitalul a fost unul memorabil și datorită prezenței pe scenă a celor două reprezentante ale sexului feminin – Katie McConnell și Nicole Kaiser – iar printre piesele care s-au bucurat de un succes deosebit s-au numărat „Shakespeare Road“ și „Punk rock save my life“ dar și o variantă explozivă a celebrului „I wanna be sedated“ din repertoriul celor de la Ramones.

„Împlinim zilele acestea 30 de ani de existență și o spun cât se poate de răspicat: nu e deloc greu să ții «în viață» o formație atâta timp. Cel puțin în cazul meu. Eu asta știu să fac, nimic altceva. Primul concert The Mahones a avut loc în 1990 de St. Patrick s Day și pentru că seara respectivă a avut succes, încet – încet am început să fim chemați să cântăm în Canada, mai apoi la New York și tot așa mai departe. Există clar o diferență între scena europeană și cea din America de Nord. Aici lumea e mai axată pe cântări live, sunt mai multe cluburi și viața e mai frumoasă. Ramones, The Clash, The Dubliners și The Pogues sunt lucrurile care m-au inspirat în muzica mea. Suntem pentru prima oară în România, deși ar mai fi trebuit să ajungem odată aici.


A fost cu vreo 15 ani în urmă, dar nu ne-au lăsat să trecem la graniță, ne-au cerut bani. Până la urmă am intrat, dar era prea târziu pentru show. În zilele noastre, cu Internetul la îndemână poți cânta oriunde. Am fost la Moscova pentru prima oară și toată lumea ne știa piesele și cânta alături de noi. La concerte nu prea mai vindem discuri ci mai mult tricouri sau deschizătoare de bere, dar…asta e situația. Ne bucurăm că avem ocazia să cântăm în multe locuri și suntem cea mai veche trupă de irish punk , fiindcă The Pogues s-a desființat. Eu trebuie să cânt. Dacă nu cânt, nu mănânc. Peste cinci ani mă văd cu barbă mare cântând într-un scaun undeva aiurea…voi ajunge ca cei de la The Dubliners…iar lumea o să zică…uite, tipu ăsta a cântat într-o formație“, ne-a declarat Finny McConnell, liderul formației canadiene The Mahones.

Foto: Marcel Neag

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.