O femeie și fiul ei de 17 ani au ajuns la spital,...

O femeie și fiul ei de 17 ani au ajuns la spital, intoxicați cu mercur

0
DISTRIBUIȚI

O femeie și copilul ei de 17 ani din oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, au fost internați în spital după ce s-au intoxicat cu mercur. Cantitatea descoperită în sângele acestora este de 10 ori mai mare faţă de limita admisă. Alte 11 persoane care locuiesc în bloc cu cei doi sunt testate.

Potrivit autorităților, incidentul a avut loc în data de 25 februarie, când două persoane au constatat că în jurul blocului în care locuiau era o substanţă ce părea a fi mercur.

Femeia şi fiul ei de 17 ani şi-au făcut un set de analize la o clinică privată din Mehedinţi. Probele recoltate au fot trimise la un laborator din Germania, iar rezultatele au arătat o cantitate de mercur de 10 ori mai mare faţă de limita toxicologică admisă, a declarat, pentru Mediafax, Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraş-Severin.

Potrivit lui Botgros, joi, cele două persoane s-au dus singure la Spitalul de Copii „Louis Turcanu” din Timişoara, unde au fost internate. Medicii de acolo au alertat autorităţile din Caraş-Severin, care acum testează toate persoanele care locuiesc în blocul cu cei doi.

„Am decis să testăm astăzi (n.r.


– vineri) toţi locatarii din acel bloc. Este vorba despre 11 persoane care sunt acum la Spitalul Orăşenesc Moldova Nouă. Se recoltează probe. Vom vedea dacă este vorba despre nişte cazuri izolate, cum a fost doamna şi fiul ei, sau dacă este vorba despre ceva generalizat. Cei doi sunt la spital în Timişoara, sunt în stare bună. Medicii spun că nu prea dă simptome, cel puţin în prima fază. De asta nimeni nu a raportat un simptom”, a mai spus Daniel Botgros.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Caraş-Severin, mercurul ar fi fost vărsat de un locatar al blocului, în data de 15 februarie, iar substanţa s-a scurs până în afara clădirii şi s-a îmbibat inclusiv în pământul din zonă. Locul a fost decontaminat de către angajaţii ISU, dar poliţiştii au deschis un dosar penal.

„În urma verificărilor s-a constat că un tânăr ar fi vărsat, din greşeală, o sticlă care conţinea o substanţă. Substanţa s-a scurs până în spatele blocului, iar în data de 25 s-a sesizat cineva şi a alertat autorităţile. Substanţa părea a fi mercur. S-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de produse sau substanţe toxice. Se continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor care au dus la producerea evenimentului”, a declarat inspector principal Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.