Opt indieni ajutați de doi români să treacă ilegal granița, prinși de...

Opt indieni ajutați de doi români să treacă ilegal granița, prinși de polițiștii de frontieră bănățeni

0
DISTRIBUIȚI

Doi români, aflați pe post de călăuze pentru opt migranți, au fost depistați, ieri dimineață, de polițiștii de frontieră, aproape de granița dintre România și Serbia. Cei doi sunt cercetați pentru trafic de migranți și au ajuns în atenția Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin.

Polițiștii de Frontieră de la Oravița au tras pe dreapta, miercuri dimineața, în jurul orei 8.20, pe DN57, aproape de localitatea de frontieră Grădinari, două autoturisme.


Mașinile erau conduse de doi bărbați de 35 și 51 de ani, ambii români, iar în interiorul lor se aflau mai mulți străini.

Au fost conduși la sediul poliției de frontieră iar în urma verificărilor s-a stabilit că este vorba de opt persoane din India – două femei și șase bărbați – cu vârste între 23 și 39 de ani. Cetățenii indieni au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România pe jos, fiind preluați de către cei doi cetăţeni români din apropierea graniței cu statul vecin. Au recurs la această metodă întrucât intenționau să ajungă în vestul Europei, însă nu dețineau viză Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat față de cei opt cetățeni indieni, și de trafic de migranți pentru cei doi şoferi români sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.