Panică în rândul personalului medical din Spitalul Județean Arad, după ce pastorul...

Panică în rândul personalului medical din Spitalul Județean Arad, după ce pastorul confirmat cu coronavirus a murit. „Uneori nici săpun să ne spălăm pe mâini n-avem”

0
DISTRIBUIȚI

Este panică în rândul angajaților din cadrul Spitalului Județean Arad, după ce, ieri, un bărbat în vârstă de 64 de ani, pastor, a murit. Potrivit unei informări a Grupului de Comunicare Strategică, bărbatul a fost internat în unitatea medicală în data de 20 martie, în stare gravă, fiind intubat pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Pacientul a murit ieri și tot în aceeași zi a fost confirmat pozitiv la testul pentru coronavirus.

„Tatăl meu a fost afectat de coronavirus, dar nimeni nu a știut acest lucru până foarte recent. Simptomele nu arătau că ar fi suferit de covid-19, iar din câte am înțeles, trecerea lui la Domnul s-a întâmplat nu atât datorită virusului, cât datorită altor afecțiuni pe care el le avea, care au făcut lupta cu virusul imposibilă pentru el. Nu a călătorit recent în străinătate și nu a ținut slujbe fiind bolnav. Nici nu putea, pentru că bisericile erau deja închise pe când a început el să se simtă rău, iar școlile la fel”, a explicat fiul pastorului decedat, într-un mesaj postat pe Facebook.

În aceste condiții, personalul medical a intrat în alertă, pentru că numeroși angajați ai Spitalului Județean Arad au intrat în contact cu pacientul confirmat cu coronavirus abia ieri, deși era internat în unitatea medicală de câteva zile.

„Mă întreb dacă au fost respectate niște proceduri în legătură cu pacientul ăsta. Mă întreb de ce a stat pacientul ăsta atâtea zile în Spitalul Județean, din moment ce au golit Spitalul TBC pentru cei suspecți de coronavirus? Oare s-au respectat anumite proceduri și anumite circuite de la bun început? Gândiți-vă numai că, dacă a ajuns la UPU, a intrat în contact cu cei de acolo. Probabil a trecut pe coridoare, pe la radiologie, pe etaj și la ATI. Deci, teoretic, omul ăsta a prins în spital vreo patru ture de infirmieri și asistenți, plus toată tura de la UPU, plus radiologia, plus ATI. Câte persoane au intrat în contact cu el?”, se întreabă unul dintre medicii din Spitalul Județean Arad, citat de Special Arad.

„Mă întreb doar câte persoane din spital au intrat în contact cu pacientul ăsta? Deocamdată nimeni nu știe răspunsul ăsta.


Aici, în spital, e panică. Toți se gândesc că poate au luat virusul de la el și apoi l-au dat mai departe. De ce nu l-au dus la TBC, că doar au pregătit spitalul pentru pacienți ca el. Trebuie să ne gândim că, după ce au intrat în contact cu pacientul respectiv, toți oamenii ăia din spital au mers acasă, au mers în diferite alte locații, au mers la cumpărături. Așadar, șansele de răspândire sunt mari, foarte mari”, mai spune un medic arădean pentru sursa citată mai sus.

De asemenea, personalul medical din cadrul Spitalului Județean Arad se plânge de faptul că nu are echipamente de protecție corespunzătoare, astfel că este foarte expus. „Vă trimit poze cu măștile primite de noi zilele trecute. O să vă cruciți. Unde mai pui că uneori nici săpun să ne spălăm pe mâini n-avem. Și gândiți-vă că noi suntem primii care luăm contact cu oamenii”, a spus un alt medic.

Medicii din cadrul Spitalului Județean Arad sunt speriați de faptul că s-ar putea ajunge la o situație similară cu cea de la spitalul din Suceava, care a fost închis după ce 52 de cadre medicale au fost diagnosticate cu coronavirus, iar doi pacienți infectați au murit.

„O să ajungem fix ca la Suceava. Eu cred că s-au făcut multe greșeli în cazul ăsta. Gândiți-vă că, dacă o parte din medici, asistente sau infirmieri s-au infectat de la pacientul ăsta, ei infectează tot spitalul. Se aude prin spital că urmează să îi testeze pe toți cei care au intrat în contact cu pacientul depistat pozitiv. Păi îi testează degeaba acum, că există posibilitatea ca rezultatul să iasă fals pozitiv. Dacă vorbim de un contact de 1-2 zile, poate să nu iasă testul pozitiv. Virusul nu are replicare virală suficientă. Deci, în primele zile poate să iasă fals pozitiv. Există șanse să <paralizezi> efectiv Spitalul Județean Arad. Punem spitalul pe butuci”, a declarat un alt medic pentru Special Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.