Parchetele, DIICOT și DNA, suspendă activitatea cu publicul și audiențele. Cum se...

Parchetele, DIICOT și DNA, suspendă activitatea cu publicul și audiențele. Cum se poate face accesul

0
DISTRIBUIȚI

Activitatea de relaţii cu publicul şi audienţe în cadrul parchetelor se suspendă până la data de 30 martie 2020, cu posibilitatea prelungirii suspendării şi va fi suplinită de primirea sesizărilor, cererilor şi memoriilor prin corespondenţă, folosind mijloacele de comunicare electronice sau trimiterile poştale, s-a anunțat, astăzi, printr-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Pe perioada incidenţei prezentului ordin, comunicarea actelor procedurale se va realiza preponderent prin intermediul poştei electronice, cu acordul prealabil al destinatarului.

Intrarea persoanelor în sediile parchetelor, cu excepţia personalului propriu şi a celui din instituţiile sistemului judiciar, de ordine publică şi siguranţă naţională, se va face numai după completarea unei declaraţii pe propria răspundere.


în cazurile în care, din conţinutul declaraţiei menţionate anterior, rezultă vreuna din situaţiile de risc indicate de răspunsul afirmativ la întrebări, conducerea parchetului sau persoanele desemnate vor interzice accesul declarantului.

Procurorul de caz poate amâna efectuarea activităţilor procedurale care implică contactul direct cu persoanele, în măsura în care este posibil față de urgența cauzei.

De asemenea, s-au dispus măsuri pentru dezinfectarea şi igienizarea spaţiilor accesibile publicului şi birourilor personalului din sediile parchetelor. Măsura este aplicată de asătăzi în toate structurile din subordinea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, DIICOT și DNA Timișoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.