Pau, despre relația dintre Simonis și Grindeanu: „Și soția mea e om...

Pau, despre relația dintre Simonis și Grindeanu: „Și soția mea e om de încredere, dar deciziile politice le iau eu”

0
DISTRIBUIȚI

adrian pau

Deși e deputat, Adrian Pau a ales să se întoarcă în teritoriu și să candideze pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș. Liderul PRO România Timiș simte că are o anumită responsabilitate în județ, având legăturile pe care le are cu oamenii din filialele locale.

Invitat la PRESSALERT LIVE, Adrian Pau și-a justificat intenția de a candida la președinția CJ Timiș. „Consider că fiecare lider ar trebui să își asume o candidatură. Nu este una ușoară, nu a fost o decizie ușoară. În urma discuțiilor pe care le-am avut cu colegii meu, având în vedere că cele 80 de filiale din Timiș s-au creat și cu autorul meu, am luat decizia de a candida și de a-i reprezenta. Cred în șansele mele și le voi juca până la capăt. Voi vedea apoi ce se întâmplă”, a declarat Adrian Pau, aflat în studioul on.set

Întrebat de eventuale alianțe pe plan local între PRO România și PSD, Adrian Pau a spus că a exclus din start asemenea posibilități. „Mi-am exprimat total dezacordul pentru o astfel de înțelegere. PRO România nu va remorca PSD-ul, până la urmă PRO România este o mașină mică care funcționează. Noi cei care am venit aici avem alte deziderate, încercăm să facem altceva”, a declarat Adrian Pau, atunci când a fost întrebat dacă a luat în calcul ca PRO România să-l susțină pe Călin Dobra pentru un nou mandat în fruntea CJ Timiș, iar PSD să-l ajute pe Marius Craina să câștige Primăria Timișoara. „Odată ce ne-am anunțat candidatul, susținem candidatul PRO România.


Voi fi primul și pe lista de consilieri județeni. Rămâne de văzut dacă renunț la funcția de deputat”, și-a completat Pau discursul.

În ceea ce-l privește pe doctorul Marius Craina, care este candidatul PRO România pentru Primăria Timișoara, Adrian Pau a spus că este încrezător, iar Craina are viitor în PRO România. „Eu cred în candidatura lui Craina și că îi este de folos. PRO România este un proiect pe termen mediu și lung. Am convingerea că va câștiga primăria în 2020, iar Craina va deschide și lista pentru senat. E un om care poate să facă față”, a opinat Pau.

Deputatul PRO România nu și-a menajat foștii colegi din PSD. L-a „împuns” și pe Călin Dobra, pe care a spus că-l apreciază pentru că e cel mai bun la fotbal dintre oamenii politici din Timiș, dar și pe Alfred Simonis, când a venit vorba de relația acestuia cu Sorin Grindeanu. „Timișul și Timișoara are nevoie de Grindeanu. Dacă vrea la PRO România este binevenit. Dacă Grindeanu era azi în PSD treburile erau în altă sferă și dialogul cu PSD era altul. Degeaba e Alfred Simonis omul de încredere al lui Grindeanu. Știți cum e… și soția mea e om de încredere, dar deciziile politice le iau eu”, a spus, râzând, Pau.

Când privește dinamica politică județeană de după alegerile locale, Adrian Pau a precizat că „nu vom face alianțe pentru a accede pe anumite funcții, ci pentru a conta în conducerile administrative ale județului. Am convingerea că sunt oameni de calitate în toate partidele și că le vom putea face. Ne dorim să fim participanți la conducerea administrativă a Timișoarei și a județului. Nu exclud niciun fel de alianță. PRO România este pregătită să intre la guvernarea locală și județeană din Timiș. Țintele sunt cinci consilieri la Timișoara și șase la CJ Timiș.

Deși nu s-au stabilit cei care vor fi pe lista candidaților PRO România în CJ Timiș, de acolo nu pot lipsi Roxana Iliescu, fost vicepreședinte în Consiliul Județean Timiș, respectiv Nicolae Birău, primarul din Variaș, coordonatorul din Timiș al filialei PRO România, pe care Pau îl vede vicepreședinte în consiliul județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.