Pesta porcină, confirmată în gospodăria din Bucovăț în care au fost ucise...

Pesta porcină, confirmată în gospodăria din Bucovăț în care au fost ucise zeci de animale. Ce măsuri au fost luate

0
DISTRIBUIȚI

Este oficial. În județul Timiș a fost confirmat un prim focar de pestă porcină africană. Potrivit reprezentanților Prefecturii Timiș, în cursul zilei de ieri, Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală din București a emis buletinul de analiză prin care se confirmă existența virusului pestei porcine africane, în probele biologice provenite de la animalele din gospodăria aflată în localitatea Bucovăț.

Vă reamintim că, sâmbătă, în urma unei suspiciuni de pestă porcină africană în Bucovăț, toate cele 56 de animale din gospodărie au fost ucise, iar ulterior arse într-un incinerator mobil.

”A fost efectuată dezinfecția primară a locației, iar zona este păzită de polițiști și jandarmi. Vor continua operațiunile de dezinfecție, furajele existente vor fi incinerate, iar gunoiul de grajd va fi dezinfectat”, a informat Prefectura Timiș.

De asemenea, reprezentanții instituției informează că, astăzi, în Centrul Local pentru Controlul Bolilor, a fost stabilită zona circulară de protecție de trei kilometri în jurul focarului de boală, precum și zona de supraveghere, de zece kilometri, din jurul acesteia.

În zona de protecție sunt cuprinse localitățile Bucovăț, Bazoșu Nou și Remetea Mare, iar în zona de supraveghere Giarmata, Ianova, Izvin, Bazoșul Vechi, Dragșina, Moșnița Veche, Moșnița Nouă, Albina, Urseni, Chișoda, Rudicica, zona de est a Timișoarei.

”Echipele DSVSA Timiș care nu au intrat în focarul de boală vor proceda, în perioada imediat următoare, la verificarea fiecărei gospodării cu porcine din aceste localități, începând cu cele din zona de protecție, Vor fi efectuate examene clinice la toate porcinele din aceste gospodării, iar în situația constatării unor eventuale semne de boală vor fi recoltate imediat probe biologice, care vor fi analizate în laboratoarele de biologie moleculară ale DSVSA Timiș și, respectiv, IDSA București.


Poliția menține, în continuare, restricțiile de control și circulație în zonă”, a informat Prefectura Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.