Peste 15 milioane lei dă administrația Robu, în plină criză COVID 19,...

Peste 15 milioane lei dă administrația Robu, în plină criză COVID 19, pentru o expropriere și ridicarea unui parc. Proiectul, aprobat în ședința în care medicilor de la Victor Babeș li s-au dat în plus 13 milioane lei

1
DISTRIBUIȚI

Peste 15 milioane de lei este valoarea ultimei afaceri dubioase a administrației condusă de Nicolae Robu care a primit, ieri, undă verde după ce proiectul de hotărâre a fost strecurat în ședința convocată de urgență pentru a se rectifica bugetul în contextul pandemiei de coronavirus, unde medicilor de la Spitalul Victor Babeș li s-a suplimentat bugetul cu doar 13 milioane lei. Primarul Timișoarei a reușit, cu voturile liberalilor și a celor care asigură majoritatea, aprobarea la pachet a studiului de fezabilitate și a devizului general pentru obiectivul de investiție ”Expropriere și amenajare spațiu verde pe strada Verde”.  Vă reamintim că, zilele trecute, administrația Robu a semnat și contractele pentru realizarea a trei fântâni arteziene în valoarea de peste 1,1 milioane lei.

În proiect se prevede că municipalitate va expropria 11.424,25 metri pătrați de teren și va plăti pentru acesta și apoi va construi aici un parc.


În condițiile actualei crize provocate de COVID 19, când resursele bugetare sunt sub semnul întrebării având în vedere situația economică, administrația Nicolae Robu a exclus din start, de exemplu, un schimb de teren cu proprietarii terenului. S-a preferat varianta exproprierii, iar bugetul aprobat pentru despăgubirea acestora este de peste 11 milioane de lei plus TVA. La această sumă se adaugă valoarea lucrărilor de amenajare a parcului de 1.715.658 lei plus TVA.

”Suprafața de spațiu verde pe cap de locuitor în Municipiul Timișoara este de 16 mp, această trebuie mărită la 20 mp/cap de locuitor conform prevederilor Legii 24/2007”, susține Nicolae Robu în referatul care susține proiectul de HCL, asta în condițiile în care, până la acest moment, se lăuda cu cât de bine stă orașul la acest capitol. Dar motivele nu se opresc aici – ”studiul de fezabilitate prevede lucrări de amenajare absolut necesare, având în vedere prevederile legislative referitoare la locurile de joacă, ținând cont și de faptul că în 2021 Municipiul Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană iar în această zonă a orașului nu există niciun parc. (…) va contribui la îmbunătățirea calității spațiilor publice destinate agrementului și recreerii din această zonă și va produce efecte pozitive asupra calității mediului înconjurător și, implicit, asupra calității vieții locuitorilor”.

În timpul ședinței de consiliu local, Nicolae Robu a susținut că parcul se va face lângă un complex sportiv, care, încă, nu există. Primarul a anunțat că suma plătită pentru exproprierea terenului ar putea fi și mai mare dacă proprietarii se duc în instanță, dar ”noi mizăm pe faptul că o să reușim la acest pe care-l aprobăm acum aducerea în patrimoniul municipalității a acestui teren”. Robu a anunțat că banii nu se vor lua de la spitale și se vor plăti ”la momentul potrivit”.

În urma aprobării acestei hotărâri de consiliu local, direcțiile din Primăria Timișoara vor trece la exproprierea pentru utilitate publică a terenului.

1 COMENTARIU

  1. Preț enorm, afacere marca Robu. De ce nu au făcut parcuri la Horticultură (25 ha) sau pe zona verde pășunea Ciarda Roșie, multe hectare, gratis? Pentru că nu – i interesează parcurile ci doar afacerile din care probabil le iese și lor. În momentul în care se moare de covid. Nu se lasă ăștia niciodată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.