Petiție pentru protecția socială a artiștilor independenți din România

Petiție pentru protecția socială a artiștilor independenți din România

1
DISTRIBUIȚI

Muzicianul Florentin Milcof a lansat o petiție online pentru a aduce în atenția Guvernului României faptul că și artiștii independenți din țara noastră trebuie să se bucure de protecție în această perioadă. Petiția a fost semnată deja de peste două mii de oameni și poate fi semnată aici.

„Dacă actorii, muzicienii, dansatorii din instituțiile publice stau acasă având salariul plătit, e o mare problemă în schimb cu artiștii independenți, care nu mai au din ce trăi.


Ei nu au contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, și rămân fără surse de venit şi fără nici o protecţie socială.Este just ca aceștia din urmă să fie tratați ca antreprenori ai propriului lor talent și să primească aceleași compensații ca cei din zona economică, deoarece utilitatea lor publică este consacrată prin Constituție (art. 33, dreptul la Cultură). Statul român trebuie așadar să-i protejeze și pe ei ca pe orice alt antreprenor (art. 31 din Decret: „Prin ordin al ministrului muncii și protecției sociale se stabilesc măsuri de protecție socială pentru angajați și familiile acestora din sectoarele economice a căror activitate este afectată sau oprită total sau parțial prin decizii ale autorităților publice, pe perioada stării de urgență.”)”, se spune în această petiție.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.