În plin conflict cu Inspectoratul Școlar Timiș, prefectul a chemat directorii de...

În plin conflict cu Inspectoratul Școlar Timiș, prefectul a chemat directorii de școli la discuții despre coronavirus

0
DISTRIBUIȚI

Prefectul de Timiș, Liliana Oneț, a luat decizia de a chema, astăzi, o parte dintre directorii de școli din Timișoara la o întâlnire pe tema coronavirus. Asta în condițiile în care, vineri, între Liliana Oneț și Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, a avut loc un schimb dur de replici pe tema supendării cursurilor.

Se pare că la întâlnirea de astăzi, organizată la sediul Prefecturii Timiș, au participat cel mult 15 directori de școli din Timișoara, iar șefa ISJ Timiș nu a fost invitată.

„A fost pur și simplu o întâlnire informală în care am vrut să aflăm de la directorii de școli care este și opinia lor despre ce se întâmplă în această perioadă legat de coronavirus, să vedem ce probleme au ei, care sunt opiniile lor.


Pur și simplu a fost o întâlnire de informare, dar a fost o întâlnire foarte bună și chiar am decis cu dânșii să facem aceste întâlniri o dată la trei luni, pentru a putea să discutăm probleme cu care dânșii se confruntă sau anumite propuneri pe care le au și ei vizavi de ce înseamnă sistemul educațional din Timiș. Astăzi a fost o întâlnire de consultare a lor și am vrut să vedem care este și punctul lor de vedere vizavi de acest subiect”, ne-a explicat Liliana Oneț.

Întrebat dacă la întâlnire au fost invitați și reprezentanții inspectoratului școlar, prefectul de Timiș a precizat că „nu, au fost doar directorii câtorva licee din Timișoara, nu a fost o întâlnire cu toți directorii de școli”.

Unul dintre directorii care au participat la întâlnire ne-a declarat că prefectul Liliana Oneț a dorit să știe ce părere au cu privire la ideea de închidere a școlilor, cum stau unitățile de învățământ în ceea ce privește materialele de curățenie sau dacă sunt fonduri suficiente pentru cumpărarea lor în zilele următoare. În timpul ședinței, directorii au solicitat închiderea școlilor pentru una sau două zile, la sfârșitul acestei săptămâni, pentru a se putea efectua o igienizare generală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.