Angajat al Poliției de Frontieră din vestul țării, infectat cu coronavirus, mai...

Angajat al Poliției de Frontieră din vestul țării, infectat cu coronavirus, mai mulți colegi în izolare

1
DISTRIBUIȚI

Sindicatul Europol a anunțat că un angajat din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Naidăș, care aparține de ITPF Timișoara, a fost depistat pozitiv cu virusul SARS-CoV2, care provoacă boala COVID-19.

„Răspândirea cu viteză a noului virus COVID-19, lovește și angajații Ministerului Afacerilor Interne. Un coleg care e personal contractual în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Naidaș, a fost depistat pozitiv în cursul zilei de ieri, în urma testării efectuate, după ce în ultimele zile a acuzat stări febrile.Nu știm încă exact unde și cum ar fi fost infectat, însă știm că încă de săptămâna trecută a avut aceste stări și a fost în concediu medical. Având în vedere că în perioada cât acesta a fost la serviciu a intrat în contact cu mai mulți colegi, cinci polițiști au rămas de azi în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile cât este perioada de incubație. Din discuțiile avute cu conducerea instituției urmează a fi evaluați medical restul polițiștilor din cadrul unității, acolo unde va fi trimis de asemenea și un termoscanner. Solicităm conducerii instituției să urgenteze decontaminarea sediului sectorului poliției de frontieră pentru a evita crearea unui focar de infecție, ținând cont că persoana depistată pozitiv a intrat în contact cu obiecte, autospecialele de poliție și cu anumiți colegi.


Menționăm că la nivelul acestei unității sunt peste 120 de polițiști”, a transmis Sindicatul Europol.

Reprezentanții polițiștilor de frontieră cer mai multe materiale de protecție pentru colegi. „Virusul se transmite prin contact direct, prin secreţii respiratorii eliminate prin tuse sau strănut, şi prin atingerea suprafeţelor contaminate. Încă nu se ştie cât timp supravieţuieşte virusul pe suprafeţe, însă poate fi eliminat cu dezinfectanţi. Trebuie să conștientizăm faptul că materialele de protecție sunt indispensabile în toată această perioadă și nu trebuie folosite doar de personalul care prin natura activițății intră în contact cu oamenii, ci de toți pentru că și în acest caz unde avem pe acest coleg infectat, purtând mănuși de protecție și folosind dezinfectant, reducem riscul să fim la rândul nostru contaminați. Distribuirea materialelor de protecție trebuie făcută cu prioritate pentru polițiști”, a mai transmis Sindicatul Europol.

Oficialii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au confirmat faptul că „un bărbat din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş, personal contractual, a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. În prezent trei poliţişti de frontieră şi doi lucrători civili se află în autoizolare, urmând ca DSP Caraş-Severin să efectueze o anchetă epidemiologică. În funcţie de ancheta epidemiologică şi de recomandările specialiştilor din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, vor fi dispuse măsurile necesare”.

Foto: Arhivă (Virgil Simonescu)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.