Polițiștii locali din Timișoara, dotați cu translatori portabili, pentru a putea conversa...

Polițiștii locali din Timișoara, dotați cu translatori portabili, pentru a putea conversa cu turiștii

2
DISTRIBUIȚI

Aproximativ 25.000 de lei intenționează să cheltuiască Primăria Timișoara, în viitorul apropiat, cu scopul de a cumpăra 12 translatori portabili. Aceste dispozitive vor ajunge pe mâinile polițiștilor locali care patrulează în special prin zona centrală a orașului, cu scopul de a putea conversa cu turiștii. Asta în condițiile în care în anul 2021 Timișoara va deține titlul de Capitală Culturală Europeană.

Ideea privind achiziționarea translatorilor de buzunar îi aparține consilierului local PNL Simion Moșiu, care a făcut un amendament în acest sens la proiectul de buget pe anul 2020 al Primăriei Timișoara.

„Noi credem că numărul de turiști din Timișoara se va mări săptămână de săptămână.


Aș dori să felicit poliția locală, au fost deja două ture de cursanți pentru limba engleză, și aici mă refer la agenții din teren din zona centrală. Dar cred că am putea fi puțin mai practici, având în vedere că limba engleză nu este cunoscută de toți turiștii care vin la noi. Aș dori să vin în întâmpinarea agenților stradali, ținând cont că se apropie vertiginos data de a inaugura Timișoara ca și Capitală Europeană Culturală, cu un mic gadget, adică un translator de buzunar, foarte performant, care traduce în jur de 74 de limbi și dialecte. L-am testat și cred că ar fi un obiect util și foarte operativ pe care să-l aibă în dotare agenții noștri de la poliția locală. Am avut o discuție cu domnul director Cojan, cu echipa, și au fost foarte încântați de această idee”, a explicat Simion Moșiu.

Nicolae Robu a fost încântat de idee, afirmând că „polițiștii locali ai Timișoarei fac cursuri de engleză, dar propunerea domnului Moșiu este foarte bună. Un dispozitiv de genul acesta cred că ne va face și cinste și va fi o nouă promovare pozitivă a orașului nostru, cred că vom fi primul oraș din România cu așa ceva în dotarea poliției locale”.

Foto: Arhivă

2 COMENTARII

 1. Păi dacă primăria a angajat politisti pe pile și analfabeți acum noi cetățeni plătim aparate de traducere, așa ceva în 2020 unde limba engleza este o limbă care ești obligat să o ști și dacă nu ești polițist. Acest lucru trebuie să i mulțumim primarului Robu Nicolae, ultracinstit ul care dacă îl întrebați cum au ajuns niște analfabeți să dea amenzi, va spune că habar nare..

  Suntem conduși de analfabeți începând cu primarul care toată ziua e live și muncă deloc doar gargară și amendați de analfabeți. Cum să nu vorbești la nivel de conversație limba engleza, atunci ești un analfabet în ziua de azi.

  Dar noi vrem o Românie normală conduși de aparate care traduc.

  Cum de nu o să le fie rușine când un turist o să îi întrebe ceva și ei vor scoate aparatul să răspundă??????

  Dar dacă bateriile aparatului sunt descărcate cum vor răspunde potitisti cu chipiu?????

  Vor râde toți de noi chiar și cei din Africa, unde acolo aproape toți locuitorii vorbesc engleza……

  Dar așa primar așa decizii și așa polițiști….

  Cum e primarul sunt și polițiștii…..

  Credeți că primarul știe limba engleză????? Eu zic că nu dar bine că are doctorate și etc

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.