Prețul apartamentelor, în creștere la Timișoara. Care este costul mediu pentru un...

Prețul apartamentelor, în creștere la Timișoara. Care este costul mediu pentru un metru pătrat

0
DISTRIBUIȚI

Apartamentele s-au apreciat la nivel național față de prima lună a anului, dar s-au ieftinit în patru centre regionale. Scăderi au avut loc doar pe segmentul nou.

După un avans de 0,4% în cea dintâi lună a anului, în cea de-a doua pretențiile vânzătorilor de apartamente (noi și vechi) s-au majorat, la nivel național, cu 1,6%. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitată la nivel de țară pentru o asemenea unitate locativă a ajuns la 1.367 de euro pe metru pătrat util la finele lui februarie, față de 1.346 de euro pe metru pătrat la finele lui ianuarie.


Comparativ cu perioada similară din 2019, când un apartament putea fi achiziționat cu 1.233 de euro pe metru pătrat, valoarea actuală este cu 10,9% mai mare. Interesant este că, în ciuda tendinței general ascendente de luna trecută, patru dintre cele șase mari centre regionale monitorizate constant de Imobiliare.ro, inclusiv Capitala, au consemnat scăderi de preț – iar acestea au fost susținute exclusiv de segmentul rezidențial nou.

Dacă la Brașov, București, Constanța și Iași prețurile au înregistrat o scădere, Timișoara, alături de Cluj-Napoca, este al doilea mare centru regional în care suma medie solicitată pentru un apartament s-a majorat în februarie față de ianuarie. În cazul capitalei Banatului, creșterea a fost mai redusă: +1,3%, de la 1.276 la 1.292 de euro pe metru pătrat util. În acest context, nivelul actual de preț este cu 5% mai mare decât cel valabil în urmă cu un an, respectiv 1.230 de euro pe metru pătrat. Pe piața timișoreană, scumpiri au fost consemnate luna trecută atât pe segmentul apartamentelor vechi (un plus de 1,1%, de la 1.281 la 1.295 de euro pe metru pătrat), cât și pe cel al locuințelor noi (un avans de 1,8%, de la 1.258 la 1.281 de euro pe metru pătrat).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.